ORDU - 90 dakika boyunca tribünlerin Ordu sesleriyle inlediği karşılaşma sonrasında profesyonel lige yükselen Güzelorduspor’un yakaladığı bu başarı, son yıllarda futbolda düşüş yaşayan Ordulu futbolseverler için büyük moral oldu.
 
MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ
 
Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan maçın 32’nci dakikasında Arsinspor’dan Mahmut Bektaş’ın kaydettiği golle 1-0 geriye düşen Güzelorduspor, 40’ıncı dakikada Fatih Deniz’in golü ile skoru dengeledi (1-1). İlk yarıyı 1-1 tamamlayan ve ikinci yarıya kontrollü bir oyunla başlayan Güzelorduspor, dakikalar 85’i gösterdiğinde Burçin Yüksel’in golüyle Arsinspor karşısında öne geçmeyi başardı. Ordu temsilcisi Güzelorduspor, 90 dakikayı 2-1 galip tamamlayarak 3. Lig’e çıkmaya hak kazandı.
 
BU STAT ORDU İÇİN ÇOK ÖZEL
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşcı başta olmak üzere, çok sayıda siyasi ve protokol mensubunun izlediği ve başarının yakalandığı maçın Orduspor’un 2011 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u 1-0 yenerek Süper Lig’e yükseldiği Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanması ikinci kez farklı bir heyecan yarattı.
 
BAŞKAN YILMAZ, “SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ”
 
Başkan Enver Yılmaz yaptığı açıklamada, Spor Toto 3. Lig'de Güzelorduspor'un ismini ve renklerini değiştirerek mücadele edeceklerini açıkladı. Başkan Yılmaz, "Bu konuda Ordulu hemşehrilerimize daha önce söz vermiştik. Takımımızın adı Orduspor, renkleri ise mor beyaz olacak. Mor şimşekler eski günlerdeki gibi liglerin tozunu attıracak. Güzelorduspor'un bugünkü başarısı, Ordu'da sporun inşallah yeniden dirilişi ve yükselişi olacak. Bizleri Ankara'da yalnız bırakmayan taraftarlarımıza ve yüreği Ordu sevdasıyla dolu hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Ordumuza bu mutluluğu yaşatan kulüp yöneticilerimizi, teknik heyetimizi ve futbolcularımızı tebrik ediyorum" dedi. Güzelorduspor'un isim ve renk değişikliğinin 30 Haziran'da yapılacak olağan genel kurulda gerçekleştirileceği ve isminin de Orduspor FK olacağı belirtildi.
Editör: TE Bilisim