ORDU - 19 Eylül Stadyumu'nda az sayıda taraftarı karşısında sahaya çıkan Ziya Doğan'ın talebeleri, 90 dakika boyunca nefes kesen bir mücadele ortaya koydu. Savunmada Hüsamettin'in büyük katkısıyla sık sık mücadeleci bir ruhla hücuma kalkan Orduspor'da golcü bir ismin olmayışı ise sıkıntılı anların yaşanmasına neden oldu. Özellikle konuk ekip cezaalanına kadar tohla gelen genç oyuncular, aşırı heyecanlanında topu bir türlü rakip takım fileleriyle buluşturamadı. Orduspor'un file bekçisi Göksu ise kritik müdahaleleriyle sahada adeta göz doldurdu.

İşte karşılaşmanın ayrıntıları:

STAD: Ordu 19 Eylül
HAKEMLER: Abdülkadir Bitigen, Baki Yiğit, İlyas Emektar
ORDUSPOR: Göksu - Burak Demireğen, Yunus, Altan, Hüsamettin, Kaan(Dk.90+3 Taha), Özgen, Furkan, Burak Özsoy(Dk.90+2 Asil), Tolga(Dk.77 Hüseyin), Murat
ADANASPOR: Mert - Selçuk, Yiğitcan, Sami Can(Dk.89 Murat), Tiago, Nduka(Dk.66 Ahmet), Mehmet, Tevfik, Emre, Merthan, Fahri(Dk.38 Maharramov)

Karşılaşmanın ilk vuruşunu konuk ekip Adanaspor yaptı. 

Dakika 18: Ceza sahası içinde ikili mücadelede Merthan topa eliyle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. 

Dakika 20: Merthan'ın topa elle müdahale ettiği görüşünde olan orta hakem, penaltı noktasını gösterdi. Orduspor'da Furkan bu şansı değerlendiremedi, Mert sola doğru uzanarak bu gole izin vermedi. 19 yaşındaki Furkan'ın kaçırdığı penaltı sonrasında yaşadığı hayal kırıklığı ise ise yüzüne yansıdı.

Dakika 21: Orduspor'un umut vaat eden genç oyuncularından Kaan, ceza sahası içinden çok sert vurdu ancak top auta çıktı. 

Dakika 45: Adanaspor'dan Nduka sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı topu Tiago kale direği kenarından çok az farkla auta gönderdi. 

Dakika 52: Adanaspor ani bir çıkışla Orduspor cezaalanına girdi. Orta alandan gelen derinlemesine pasın şiddeti golü getiren vuruşu yaptıramadı. Konuk ekipten Mehmet'ten önce Orduspor'un file bekçisi Göksu kendini topun önüne attı. Geçirdiği hafif sakatlığın ardından Göksu ayağa kalktı.

Dakika 54: Köşe vuruşunda yapılan ortaya Tiago kafayla topu yere vurdu, seken top direkten döndü. Sonrasında tehlikeyi Orduspor savunması uzaklaştırdı. 

Dakika 67: Hava topu mücadelesinde rakibine sert hareket yaptığı gerekçesiyle ikinci sarı kartından dolayı Yiğitcan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Adanaspor sahada 10 kişi kaldı. Nefes kesen karşılaşmanın 90 dakikakası golsüz sona erdi.
Editör: TE Bilisim