ORDU - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Orduspor Kadın Basketbol takımı, Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda ligin güçle ekiplerinden Fenerbahçe'yi konuk etti. Özellikle ilk iki periyodta rakibi Fenerbahçe'yi adeta ezen Orduspor, farkını üçüncü ve son periyodta da gösterdi. Ancak, Fenerbahçe'nin tecrübeli koçu farkını da burada ortaya koydu ve mükemmel bir taktik oyunuyla Alper Durur ve takımını geçmeyi başardı. 

Fenerbahçe'ye 69-65 mağlup olan Orduspor'un başantreörü Alper Durur, "Kazanacağımız bir maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüz" dedi. Durur, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında maç öncesi oyuncularına kaybedecekleri bir şeyin olmadığını sahaya çıkıp gerekli mücadeleyi ortaya koymalarını istediğini söyledi.

Maç boyunca kendi doğrularını sahaya yansıtmaya çalıştıklarını ifade eden Durur, "Gerçekten oyuncularımız adına bugün çok üzgünüm. Çünkü çok efor sarf ettiler. Arada çok büyük kalite ve bütçe farkı olmasına rağmen favori bizmiş gibi oynadık. Buraya gelerek bizi destekleyenlere iyi bir maç izlettik diye düşünüyorum. Takımıza güveniyorum, ilerleyen süreçte iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bundan sonra yine sahaya doğruları koyup elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Fenerbahçe Başantrenörü Jacek Winnicki ise maçı son dakikalarda kazandıklarını dile getirdi. Orduspor'un sahada çok iyi bir mücadele örneği gösterdiğini vurgulayan Winnicki, "Maçın sonunda toparlamamız bizim için önemliydi. Kazandığımız için mutluyum ama öbür taraftan oyuncularımın yüzde 100 hazır olmaları gerekiyor ve bilmeliler ki Türkiye'de birçok takım Fenerbahçe'yi yenmek için çok çalışıyor. Böyle bir niyetleri var ama sondaki galibiyet gerçekten çok önemliydi. Çünkü bunu tesadüfen almadık. Çok çalıştık ve mücadele ederek bu galibiyeti aldık" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim