Son yıllarda yaşadığı ekonomin sıkıntılar nedeniyle 5 yıol içinde büyük bir çöküş yaşayan Orduspor, kuruluşundan bugüne yarım asır sonra başladığı yere dönmüş, 5 yılda 5 lig birden gerileyerek Ordu 1.Amatör Ligi'ne kadar gerilemişti.

Orduspor Kulüp Başkanlığı'na Nedim Türkmen'in seçilmesinin ardından 2011 yılında Süper Lig'e çıkan ve dünyaca ünlü Teknik Direktör Hector Cuper'i takımın başına getirip iyi bir başarı grafiği yakalayan Ordupor, Ordulu sanayici ve iş adamları ile kongre üyeleri arasında yaşanan çeşitli anlaşmazlıklar sonucu gerileme sürecine girmişti. 2 yıl Süper Lig'de kaldıktan sonra 2012-2013 sezonunda 1.Lig'e düşen Orduspor, bir daha toparlanamadı ve her yıl bir alt lige düştü. Mor beyazlı takım önce 2'nci, ardından 3'üncü, ardından BAL Ligi'ne kadar düştü. Geçmişte transfer ettiği futbolcuların paralarını ödeyemeyince BAL Ligi'ne de eksi 12 puanla başlayan Orduspor, son olarak yarım asır önce başladığı noktaya kadar geriledi.

Ordu 1.Amatör Ligi'nde mücadele eden Orduspor, son olarak İl Şampiyonluğu için Ulubeyspor'la karşılaştı. Uzatma dakikalarında attığı 1 golle Ordu 1.Amatör Play-Off Şampiyonluk Kupası'nı havaya kaldıran Orduspor, Bölgesel Amatör Lig Yükselme maçı olan Bölgesel Amatör Lig Play-Out müsabakında Altınordu Belediyespor ile karşılaşacak. Orduspor bu müsakabayı da kazanırsa, yeniden Bölgesel Amatör Lig'e yükselmiş olacak.

Orduspor, Ulubeyspor karşılaşmasından önce de yarı finalde Gülyalı Turnasuyuspor'u 3-0 ve çeyrek finalde de Doğaspor'u da 1-0'lık skorlarla geçmeyi başarmıştı.

Editör: TE Bilisim