ORDU - Sağlık Bakanlığı-ODÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Habibe Handan Tuğcu, özellikle fazla tuz kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. 

Tuzun insan vücudu için suyun tutulması, kas ve sinir sisteminin çalışması, vücuttaki asit-baz dengesi, sodyum ve klor gereksiniminin karşılanması için önemli olduğuna vurgu yaparken, fazla tuz tüketiminin de zararlarını anlattı. İşte Diyetisyen Habibe Handan Tuğcu'nun önerileri:

"Dünya Sağlık Örgütü, günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram, yani 1 çay kaşığı olarak önermektedir. Türkiye'deki günlük tuz tüketimi ortalama kişi başı yaklaşık 15 gramdır. Fazla tuz tüketimi yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, felç, böbrek hastalıkları, kemik erimesi, mide, akciğer, mesane kanserleri gibi birçok sağlık problemine neden olur. Tuz tüketimini gerekli miktarda yaparak birçok hastalık riski azaltabiliriz. Yemeklere hiç tuz ilave etmesek bile, besinlerin içeriğindeki sodyum ve potasyum günlük ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetecektir. Bebeklerde ise ek gıdaya geçiş dönemi olan altıncı aydan itibaren verilen besinlere, 1 yaşına kadar kesinlikle tuz ilave edilmemeli, 1 yaş sonrasında ise minimum düzeyde kullanılmalıdır."
Editör: TE Bilisim