ORDU - Cildimiz en güzel giysimizdir ve sağlığımızın da bir göstergesidir. Sağlıklı ve genç bir cilt satın alınamaz, ancak cildimiz dışarıdan  yaptığımız bakımı ve gösterdiğiniz özeni takdir eder. 

Genç, sağlıklı görünen bir cilde sahip olabilmek için doğal ve dengeli beslenmenin, yetirince su tüketmenin önemine dikkat çeken Medical Park Ordu Hastanesi Estetik Hekimi Berrin Alptekin Gönül, "Buna karşın yoğun güneş ışınları, sıcak-soğuk hava etkileri, çevre kirliliği, sigara gibi etkenler, bazen de genetik faktörler cildimizde nem dengesizlikleri, lekelenmeler, erken kırışıklıklar ve mat bir görünüm oluşturabilir. Bu sorunların tedavisinde uygulanan kimyasal peeling, lazerle kılcal damar tedavileri ve PRP işlemleri için içerisinde bulunduğumuz kış ayları, en ideal zamanlardır" dedi. 

"NEDİR KİMYASAL PEELİNG?"

Estetik Hekimi Berrin Alptekin Gönül, kimyasal peeling hakkında da şu bilgileri verdi: "Doğal yollardan elde edilen kimyasal solüsyonlar kullanılarak ciltteki ölü dokuları temizleme ve cildi yeniden yapılanmaya teşvik etme işlemidir. Bu sayede aşırı yağ yapımı, cilt kuruluğu sorunları, ince kırışıklıklar, leke problemleri, izler ve kılcal damar genişleme sorunları 4-6 seans gibi bir sürede büyük ölçüde çözülmektedir. Bu işlem 15 günde bir tekrarlanarak, uygun önlemler alındığında son derece güvenlidir. Yalnızca hekim tarafından uygulanmalıdır. Kimyasal peeling, kış aylarında ve mutlaka cildi Güneş'ten koruyarak yapılması gereken bir işlemdir. İşlemin yapılamayacağı kişiler sadece açık yarası olanlar, HIV(+), yaygın HSV (uçuk) sorunu olanlar, yaygın nevüs (ben), üst solunum yolu enfeksiyonu geçirenler, izotretionin tedavisi ya da pigmentasyon riskini arttıran ilaç kullanan kişilerdir. Bunun dışında herkese uygulanabilir."

"DAMAR TEDAVİSİ YAPAN LAZERLER"

"Özellikle yüzde ve bacakta görülen kılcal damar genişleme sorunlarının tedavisinde, iğneli ya da ameliyat yöntemine gerek kalmaksızın 1-6 seansta yüz güldürücü sonuçlar elde edilmektedir. Özellikle yüzümüz gibi güneş ve çevresel faktörlere daha fazla maruz kalan bölgelerimizde, kış ayları bu tedavi için son derece idealdir. İşlem hekim tarafından yapıldığı  ve önerilere uyulduğu takdirde ciddi ve kalıcı bir komplikasyonla karşılaşılmaz."
 
"PRP YANİ PLATELET RİCH PLASMA NEDİR?"

"Yalnızca hekim tarafından uygulanması gereken bu medikal işlemde, hastadan alınan kan işleme tabi tutulduktan sonra elde edilen plazma, değişik yollarla tedavisi planlanan alana enjekte edilmektedir. Bu işlemde zaman zaman DNA aktivatör de kullanılarak etkinlik daha da arttırabilmektedir. Ortalama 2-4 haftada bir, toplam 3-5 seans yüz, saçlı deri, el, kol altı ve bacak bölgesinde uygulanmaktadır. PRP işleminin en etkili olduğu konular; ciltteki lekeler, sivilce ve yara izleri, ince kırışıklıklar, eldeki çatlama ve kırışıklıklar, kol altları ve bacak içlerindeki sarkmalar, saç dökülmesi ve saçlı deri problemlerinin yanı sıra cildin gençleştirilmesi açısından da son derece faydalıdır. Bu işlemin en önemli avantajı otolog yani kendi kendimize yapılan bir tür transfer işlemi olması sebebiyle alerji görülmemesi ve hızlı iyileşmedir. İşlemin yapılamayacağı hastalar; platelet sayısı az olanlar, kanser hastaları ve hamilelerdir."
Editör: TE Bilisim