ORDU - Sağlık Bakanlığı tarafından Ordu'ya 10 ambulans daha verileceğini söyleyen Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, "İl genelindeki ambulans sayımız 54'e yükselecek" dedi. 

112 Acil Servis hizmetleri kapsamında Ordu'da 2014 yılında 58 bin 940 hastaya hizmet verildiğini söyleyen Ünal, Sağlık Bakanlığı 112 Acil Servis hizmetlerinin bünyesindeki kara, hava ve deniz ambulanslarının yanında Dünya'da örneği bulunmayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) acil ve afet durumlarında etkili ve hızlı medikal müdahale ve hasta naklini sağlayacak kapasiteye ulaştığını ifade etti.

Dünya çapında bir kapasite oluşturan ve ihtiyaç sahibi ülkelere de sağlık yardımı yapan Türkiye'nin, özellikle sağlık hizmetlerinde her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten Ünal, "Türkiye genelinde 2 bin 155 adet 112 Acil Servis istasyonu, 4 bin 468 adet kara ambulansı, 17 adet helikopter, 3 adet uçak ve 6 adet deniz ambulansı ile acil sağlık hizmetleri yürütülüyor. 2015 yılında helikopter ambulansımız ile gece uçuşlarına başlanacaktır" dedi.

2014 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılan 2014 model ambulanslardan 10 tanesinin Ordu'ya tahsis edildiğini açıklayan Ünal, "Ordu'ya tahsis edilen ambulansların dağıtımı ilin nüfusu, 2005 model üstü ambulansların yaş ortalaması, ilin istasyon ve vaka sayısı, ambulans kilometre ortalaması ve yüzde 10 teknik gerçekler puanı baz alınarak gerçekleştirilmiştir. Ordu'da 2002 yılında 2 ambulans varken, yeni verilen ambulanslarla birlikte bu rakam 54'e yükselecek" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim