COVID-19 Salgını'nda Dünya genelinde bir ara ilk 20'ye kadar gerileyen Türkiye, yeniden yükselişe geçti ve 1 milyon 898 bin 447 vaka sayısıyla ABD, Hindistan, Brezilya, Rusya ve Fransa'dan sonra altıncı sıraya yerleşti. Johns Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi verilerine göre Dünya genelinde vaka sayısı 1 milyonun üzerinde olan ülkeler arasında Türkiye, İngiltere, İtalya, İspanya, Arjantin, Kolombiya, Almanya, Meksika, Polonya ve İran geride bıraktı. 

Bugüne kadar 16 bin 881 kişinin hayatını kaybettiği COVID-19 Salgını'nda Ordu ise vaka artışı oranlarında geçtiğimiz haftalarda Türkiye genelinde ilk 5'e kadar yükselmişti. Peki Ordu'da son durum ne? 

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Perinatoloji Uzmanı Doç.Dr.Hakan Timur, sosyal medyada 'Ordu Sayfası' tarafından yapılan canlı yayında yaptığı açıklamada Ordu için yüreklere su serpen ifadeler kullandı. Doç.Dr. Timur, Ordu'daki hastane yoğun bakımlarında halen tedavisi devam eden hastalar olduğunu belirterek artışın ise durduğunu açıkladı. Timur, "Hastalık trendi Ordu'da azalmış durumda. Gerçekten bu kısıtlamaların ve vatandaşlarımızın bilinç düzeyinin daha da artması, yapılan kamu spotları nedeniyle hastalığın görülme ve artış hızını azalttık. Son bir kaç gündür, özellikle son 4-5 gündür hastanelere, yoğun bakımlara başvurular azaldı. Yükü şu anda kaldırıyoruz, herhangi bir yoğunluk yok. Evet doluluk var, ama yerimiz de var" diye konuştu. 

"C-D VE ÇİNKO VİTAMİNLERİ ÇOK ÖNEMLİ" 

Özellikle ilaç statüsünde olmayan eczanelerde ve marketlerde satılan vitaminlerin çok önemli olduğunu belirten Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Perinatoloji Uzmanı Doç.Dr.Hakan Timur, "Özellikle bahsedilen, C vitamini, D vitamini ve Çinko çok önemli. Koronavirüs'te D vitamini eksikliği olanların hastalığı daha ağır geçirdiği bir gerçek. Bu vitaminler mutlaka kullanılmalı" dedi. 
 

Editör: TE Bilisim