Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sadece bugan 7 bin 641 test yapıldığını ve bin 1704 pozitif vaka çıktığını açıkladı. Bakan Koca, bugün 16 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti. 

Buna göre Türkiye'de toplam 55 bin 464 test yapıldı. 7 bin 402 kişide Koronavirüs'e rastlandı. Toplam 108 kişi Koronavirüs'ten hayatını kaybederken, 445 kişinin yoğun bakım tedavisinin sürdüğü belirtildi. Durumu en kritik olan entübe vakalarının sayısı da 309 kişi olarak açıklanırken, bugüne kadar virüsten kurtarılan hasta sayısı ise 70'e yükseldi. 

BAKAN KOCA BİR KEZ DAHA UYARDI

İşte Bakan Koca'nın açıklamaları:

"Bilim Kurulumuzla sürecin belki de en önemli toplantısını yaptık. Geliştirdiğimiz yaklaşım şu olmuştur: Hastalık, bulunduğu sınırlar içinde tecrit edilmeli, sosyal hareketlilik en alt düzeye inmelidir. 83 Milyon için önerdiğimiz tedbir, sınırlar konmuş bir hayat tarzıdır. 

"HERKES, KENDİSİ VİRÜSÜ TAŞIYORMUŞ GİBİ DAVRANMALI"

"Artık yeni bir mücadele yöntemi hayata geçiyor. Hastalığın önünü keseceğimize inanıyorum. Halkımızın, alınan tedbirlere uyması, işin üstesinden gelmemizi kolaylaştıracaktır. Herkes kendisi virüsü taşıyormuş gibi davranmalı. Başkalarıyla temasını bu varsayıma göre sınırlandırmalı. Bu dönemde, mümkün mertebe kendimizi evde izole etmeliyiz."

Editör: TE Bilisim