ORDU - AK Parti Genel Başkanı seçildikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  65.Hükümet'i kurmakla görevlendirilen Başbakan Binali Yıldırım, 8 ismi kabine dışında bırakırken, 9 yeni ismi de kabineye dahil etti. Yeni isimlerden birisi de, Sağlık Bakanı Recep Akdağ oldu.

18 Kasım 2002 tarihinden itibaren 24 Ocak 2013 tarihine kadar Türkiye'nin Sağlık Bakanı olarak görev yapan Recep Akdağ, yaklaşık 3,5 yıl aradan sonra yeniden Sağlık Bakanı olarak kabineye girdi. Özellikle sağlıkta büyük atılımlara imza atan Bakan Akdağ, SSK'nın yerine SGK'yı kurmuş ve hastanelerin birleştirilmesine karar vermişti. Özellikle ilaç alımında SSK'lılara getirdiği kolaylıklarla adından hala söz ettiren Bakan Akdağ, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Dr.Refik Saydam'dan sonra en uzun süreyle Sağlık Bakanı olarak görev yapan isimdi. 

"BAKAN AKDAĞ'IN EŞİ ŞEYMA AKDAĞ ORDULU"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yeniden kabineye girmesi Ordu için de sevindirici bir gelişme oldu. Çünkü Bakan Akdağ'ın eşi Şeyma Akdağ Ordu Perşembeli. Bu yüzden Ordu, aslen Erzurumlu ve Erzurum Milletvekili olmasına rağmen Bakan Akdağ Ordu'ya karşı gönül bağıyla bağlı isimlerden birisi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu yüzden özellikle dini bayramlarda sık sık Ordu'yu ziyaret eden isimler arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim