AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Akit Tv'de Mehmet Özmen'in sunduğu 'Ankara Kulisi'ne katıldı. Gazeteci Serdar Arseven ile bugünün Türkiye'sini konuşan Yediyıldız, çok ilginç tespitlerde bulundu. 

Türkiye'nin adeta bir devrim geçirdiğini dile getiren Yediyıldız, "Bu geçişi başka ülkeler çok daha ağır atlattılar ve bazıları da başaramadı. Biz en hafifiyle bu işi başardığımıza inanıyorum" dedi.  

"TÜRKİYE 3,5 MİLYON SURİYELİYE BAKIYOR"

Türkiye'nin IMF'den borç alıp devlet memurlarının maaşlarını ödeyebilmek için sıra beklediği günleri gördüklerini dile getiren Yediyıldız, "Allah'a hamd olsun Türkiye şimdi 3,5 milyon Suriyeliye bakıyor yani. Türkiye'de Allah göstermesin deprem oldu Van'da, Van yeniden ihya edildi, yeniden yapılandı. Türkiye Allah'a çok şükür şu anda hala daha çok güçlü bir ülke." ifadelerini kullandı.

"TÜKETİM TOPLUMU OLDUK, DAHA LÜKS YAŞIYORUZ"

Bugün ekonomik anlamda Türkiye'nin sıkıntı içerisinde olduğunu kabullenen Yediyıldız ekonomik dalgalanmayı da Türk halkının tüketim toplumuna dönüşmesine bağladı ve şu ifadeleri kullandı: 

"Var mı sıkıntılarımız? Tabi ki var. Niye var? Biz 2000'li yıllardan bu yana tüketim toplumu olmayı biraz daha arttırdık. Lüks, daha lüks yaşıyoruz. Araba markalarımız çok daha değişti. Var memlekette. Yani insanlar bağırıyor benzinin fiyatı şu kadar falan filan diye de, hiç kimse bugün de otobüsle gideyim işe benzine para vermeyeyim demiyor yani. Allah'a çok şükür demek ki, bu imkan var veya kullanıyor herkes bu imkanı. 2000'li yıllar öncesi gibi çok tehlikeli hayati birşey yoktur. Ben 1994 krizini de biliyorum, 2000 krizini de biliyorum. Yani onları da yaşamış bir insanım. 94'te benim şahsi tanıdığım en az 5-6 firma bir gecede battı. Yani şahsi tanıdığım birkaç firma bir gecede battı. Allah'a çok şükür tabiki şimdi götüremeyen var, batan var ama bir sürü de kurulan var. Türkiye şu anda mevcut krize rağmen ticari faaliyetlerinde, ekonomi faaliyetlerinde ara vermeden çalışan, uğraşan buna rağmen bu işi sistematik bir şekilde götürüyoruz." 

"MCKİNSEY TARTIŞMALARI ÇOK ABARTILIYOR"

Özellikle son günlerde yaşanan McKinsey Tartışmalarına ilişkin olarak da konuşan Yediyıldız, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: 

"Dünya'da çok büyük bir değişim daha oluyor. Onu hemen ben söylemek istiyorum. Dünya'da şey para dolar mıydı? Yani birim para, evet dolar. Ne oluyor şimdi? Rusya, Çin, İran, Hindistan. Artık doları bıraktık biz. Kendi paramızla alışveriş yapıyoruz. Bu doların da artık sona doğru geliyor demektir ve inşallah da olacaktır. Türkiye kendi kriziyle beraber bir başkalarını da hesaba çekilir hale getirecektir. McKinsey Tartışmaları bence çok basit, çok da abartılıyor. Ben öyle düşünüyorum. Muhalefete bakarsanız, muhalefet bir şeyi fazla üzerine yükleniyor, tenkit ediyorsa anla ki, bu iş doğru bir iştir. Yani hakikaten Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın dediği gibi Türkiye sadece McKinsey'den değil ki, bir sürü firmadan denetim hizmeti alıyor. Buradan da bir hizmet satın almıştır. Neticede bir firmayı veya bir kurumu denetleyip gideceklerdir, bilgisini alacaklardır."

Editör: TE Bilisim