ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında,  federasyon, eyalet, özerklik talepleri karşısında tavır koymalarından Yalçın Akdoğan'ın rahatsız olduğunu belirterek, "PKK, bölücüler rahatsız olsun, Akdoğan, sen niye rahatsız oluyorsun? Aynı dağın yeli misin? Aynı sudan mı içtin?" diye soran Vural, "Bunun neresi nerene batıyor senin?" ifadesini kullandı. 

Vural, açıklamalarına şöyle sürdürdü: 

"AKP'nin başdanışmanı, adeta BDP'nin ve PKK'nın sözcülüğüne ve savunmacılığına soyunmuş. PKK'nın özerklik talebine gık çıkarmayanlar, PKK'ya yönelik sert açıklamalarımıza karşı panik atağa giriyorlar. PKK'yı kolluyorlar, koruyorlar, MHP'ye saldırıyorlar. Sizin üniter yapıyla, milliyetçilikle, MHP ile sorununuz var. Biz buradan PKK'ya vuruyoruz, ses AKP kılavuzlarından geliyor. Bize cevap yetiştirmeye çalışıyorlar. Kılavuzu Akdoğan olanların burnu PKK bataklığından çıkmıyor. AKP kılavuzları, bu siyaset anlayışıyla, Türkiye'nin geleceğini İmralı'ya ve PKK'ya teslim etmekten de kaçınmıyorlar." 

"PKK'YA DUT YEMİŞ BÜLBÜL, MHP'YE DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN"
"SÜRECİN SONUNDA NE YAPACAKSINIZ? SİZİN DIŞINIZ YEŞİL, İÇİNİZ KIZIL"

Akdoğan'ı eleştirmeye devam eden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Köşe yazacağına milletvekili gibi kürsüde konuşun. Basın mensubu musun? Siyasetçi misin? Önce onu ortaya koyun. PKK'ya karşı dut yemiş bülbül, bize karşı yaptığı açıklamalarda doğan görünümlü şahin. Havuz medyasında kendisine tahsis edilen köşesinde bize kin ve nefret saçıyor. Bunları köşenden yazacağına burada basın açıklaması yap. Dünkü yazısını basın açıklaması olarak BDP'nin, Kandil'in sayfalarına koymalarında yararı var. İmralı'nın arka odalarından Öcalan ile ne iş tutuyorsunuz millet ne bilsin? Açıklamıyorsunuz. Çözüm süreci dediğiniz nedir, neyi çözdünüz? PKK silah mı bıraktı? Süreç devam ediyorsa, bu sürecin sonunda ne yapacaksınız? bunu açıklayın. Şerefiniz ve namusunuz varsa bundan sonra hangi adımları atacağınızı söyleyin. Kıvırmayın, evelemeyin, gevelemeyin. Dün yalan dediğin bütün adımları attınız. Siz sağ gösterip sol vuranlardansınız. Sizin dışınız yeşil, içiniz kızıl." ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim