Ordu'da uydudan yayın yapan yerel bir televizyonun canlı yayınında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 31 Mart Seçimleri'nin Türkiye için neden önemli olduğunu anlattı. Başkan Tekintaş, yurt dışı penceresinden bakıldığında yaşatılmak istenen süreçlerin yanında Türkiye'nin bir gelecek ve bir beka mücadelesi verdiğini söyledi.  

Türkiye'nin kendinden çok çevredeki oluşum ve olaylardan etkilenebilen ülkelerin başında geldiğini belirten Başkan Tekintaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ülkeye verdiği zararın ne kadar büyük olduğunun daha iyi görüldüğünü söyledi.

"TÜRKİYE İTTİFAKLAŞMIŞ CEPHELİ SÜREÇ YAŞIYOR"

Başkan Tekintaş açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Biz artık fiilen açık oyunlarla ortaya konulan ittifaklaşmış cepheli bir süreç yaşıyoruz Türkiye'de. Bu cepheli süreç yurtiçinden bakıldığında sanki siyasi partilerin birbirleriyle mücadelesi gibi algılanabilir, ama yurtdışından bakıldığında Türkiye'de artık böyle bir ortamın bir ikbal, bir istikbal ve gelecek mücadelesi, bir beka sorunu olduğunu ortaya koyuyor tabiki. Bunu böyle görmek lazım. 

Yani yapılanlara baktığımız zaman, 15 Temmuz'un getirdiği darbe sürecinin yok edildikten sonra Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Başbakanımızın o zaman Binali Bey'in doğrudan beyanlarıyla ortaya çıkan, milletimizin sahiplendiği, 1 ay gece gündüz evine gitmeden bu mücadeleyi veren milletin ortaya koyduğu tarzın, tavrın ne olduğunu çözdüğümüzde, geleceğin ne anlam ifade ettiğini ve Türkiye'nin gelecekte nasıl bir konuşlanma, bir yapılanma içinde olması gerektiğini ortaya koyuyor. Aslında bu sürecin doğrudan doğrudan bir gelecek inşası mücadelesi olarak algılanması gerekiyor.  

Baktığımızda gerek 15 Temmuz, gerek arkasındaki referandum, darbenin yok edilmesinden sonra özellikle Türkiye'deki vesayet ortaklarının tamamen tek tek ortadan kaldırılmasından sonra işin bu tarafının yokedildiğini, yok olduğunu görenler gücü ekonomik darbeyle ortaya koyacaklarını ve bu tarzı böyle yapmaları gerektiğini ifada ettiler. Biliyorsunuz ki, 8-10 Ağustos'ta yaşanan ekonomik darbe içeren mücadelenin Türkiye'nen geleceği ile ilgili ne kadar büyük bir olumsuzluk ürettiğini şimdi fark ediyoruz. Aslında bunu yaşayarak görecektik, tahmin de ediyorduk ama sonucunun milletin sorunlarla boğuşması ve sonuçta da teslim olması anlamına gelen bir yapılanma için ortaya konulduğunu görüyoruz. Sonuçta biliyoruz ki, alınan tedbirler, yapılan uygulamalar ve tarz Türkiye'de ekonomik vurgularla yapılan bir müdahalenin ortadan kaldırıldığını gösteriyor. 

"MİLLETİN DOĞRUDAN BOĞAZINA HİTAP EDEN SÜRECİ BAŞLATTILAR"

Bu sefer de biliyorsunuz gıda üzerinden enflasyonist baskı, milletin doğrudan cebine ve mutfağına, boğazına hitap eden bir yapılanmayla yeniden bir süreç başlatıldı. Bu süreci de ortadan kaldırmak için çeşitli tedbirlerin alındığını görüyoruz. Hepsini göz önüne aldığımızda 31 Mart seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz."

Editör: TE Bilisim