Ordu'da uydudan yayın yapan yerel bir televizyonun canlı yayın kounuğu olan AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Aşkın Tören, seçim gezileri sırasında Altınordu'nun 92 mahallesinde yaşayan vatandaşların kendilerinden beklenen istekleri açıkladı.

Tören, gönül belediyeciliği parolasıyla yola çıktıklarını belirterek, "Biz bu şehir için uykuyu kendimize haram ettik" dedi. Vatandaşların kendilerinden beklentilerini de sıralayan Tören, en fazla istediğin ise üretim, istihdam ve ulaşılabilir bir belediye başkanı olduğunu söyledi. 

İşte Tören'in açıklamaları:

"Öncelikle insanların üretim talebi var. İstihdamla ilgili, üretimle ilgili kendilerinin doğrudan muhatap alınmasını istiyor. Seçeceğim belediye başkanı ulaşılabilir, erişilebilir olmalı öncelikleri olduğunu görüyorum. Tabiatıyla kamuoyu araştırmalarıyla şehrin genel beklentilerini de ölçmeye, şekillendirmeye çalışıyorum. Bir şehrin ortak akıl olmaksızın yönetilebilmesinin, sorunlarının çözülebilmesini çok da mümkün görmüyorum, ortak akıl şart."  

HEM ŞEHİR İNSANININ, HEM ÖĞRENCİLERİN BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

Şehir ile ilgili, kendileri ve aileleriyle, çevreyle, doğayla, kültürle ilgili, sporla ilgili beklentileri var. Mahallesindeki hala yarım kalmış alt yapı meselesini bizimle paylaşanlar var. Engelli olup, engelsiz şehir standartlarının yükseltilmesi için beklentileri olanlar var. Akıllı şehircilikten bahsettiğimiz için akıllı şehirler için kendilerinin bizimle beklentilerini paylaşanlar var. Beklenti sadece negatif yönlü bir beklenti değil. Daha programitik insanlarımız, daha yapıcı. Katkı vermeye çalışan vatandaşlarımız var. Uzak mahallelerimizde alt yapı sorunlarını dile getiren insanımız var. Öğrencilerimizin beklentileri var. Üniversitemiz Ordu için bir fırsattır. Üniversite ve şehir bağlantısını çok daha güçlü kılınması gerektiğini düşünüyorum. 20 bin öğrencimizin elbette beklentileri var. "

Editör: TE Bilisim