ANKARA - TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine ilişkin Meclis Genel Kurulu'ndaki gizli oylama işleminde 4 eski bakan hakkındaki karar açıklandı. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı eski bakanların konuşma yapıp yapmamaları konusunda eski bakanların isimlerini okudu. 

Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, annesinin vefatı nedeniyle Genel Kurul'a katılmadı. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da, Çağlayan'ın annesi Perihan Çağlayan'a rahmet diledi.

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, yerinden söz isteyerek, "Soruşturma Komisyonuna verdiğim sözlü ve yazılı ifademe ilave edecek bir şey yok. Takdir Yüce Meclisin" dedi.

AB eski Bakanı Egemen Bağış da yerinden söz alarak, "Hakkımızdaki iftiralarla ilgili gerek başsavcılık gerek komisyon gerekli kararları vermiştir. Komisyon kararına saygı duyuyorum." diye konuştu. 

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ise konuşma yapmadı ve yerinden "Teşekkür ederim" dedi. 

"4 ESKİ BAKAN YÜCE DİVAN'A GÖNDERİLMEDİ"

4 eski Bakanla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda Yüce Divan oylamasında ilk olarak Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan için oylama yapıldı. Oylamanın sonucunda 244 kabul, 264 red, 7 çekimser oyla eski bakan Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a gönderilmesine yönelik önerge reddedildi. Oylamada Ak Parti'nin en az 27 fire verdiği belirtiliyor.

TBMM Genel Kurulu'nda bu kez eski bakan Muammer Güler için gizli oylamaya gidildi. Yapılan oylamada 241 kabul, 258 red, 6 çekimser oyla eski bakan Muammer Güler'in de Yüce Divan'a gönderilmesi reddedildi.

Avrupa Birliği eski bakanı Egemen Bağış'ın da Yüce Divan'a gönderilmesine ilişkin önerge TBMM Genel Kurulu'nda rededildi. Yapılan gizli oylamada 245 kabul, 255 ret, 7 çekimser, 6 boş ve 4 geçersiz oy çıktı. 

TBMM Genel Kurulu'ndaki son gizli oylama ise Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar için yapıldı. Yapılan oylama sonucunda eski bakan Bayraktar'ın da Yüce Divan'a gönderilmesine ilişkin önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. Toplam 515 milletvekilinin oy kullandığı Genel Kurul'da, 219 kabul, 288 ret, 3 çekimser, 3 boş oy çıktı, 2 oy da geçersiz sayıldı. 

"TBMM'DEKİ KOLTUK DURUMU"

TBMM'deki son koltuk dağılımı ise şöyle: Adalet ve Kalkınma Partisi 312, Cumhuriyet Halk Partisi 127, Milliyetçi Hareket Partisi 52, Halkların Demokratik Partisi 27, Bağımsız Milletvekili 12, Demokratik Bölgeler Partisi 1, Elektronik Demokrasi Partisi 1, Demokratik Gelişim Partisi 1, Millet Ve Adalet Partisi 1 ve Anadolu Partisi 1.
Editör: TE Bilisim