ANKARA - TBMM Genel Kurulu, 4 bakan hakkında hazırlanan fezlekeleri görüşmek için Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Ancak Genel Kurul, TBMM Tv ve internetten yayınlanmayınca tepkilere neden oldu. 

"CHP, MHP VE HDP'DEN YAYIN TEPKİSİ"

Yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Genel Kurulu'nun çalışmalarının TBMM'nin internet sitesi üzerinden de izlenemediği için, bu sorun giderilene kadar görüşmelere ara verilmesini istedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, böylesine önemli ve özel durumda televizyon yayınının yapılması gerektiğini belirterek, "Milletin Meclisi'nde yapılan görüşmelerin yayınlanmasını TRT engelliyor. Meclis'i bürokratik oligarşi mi yönetiyor? Atanmışlar seçilmişlerin üzerinde mi? TRT, TBMM'ye yalan beyanda bulunuyor" dedi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de görüşmelerin televizyondan yayınlanması için başvuruda bulunduklarını ifade ederek, "AKP, bu tartışmalardan halkımızı soyutlamak istiyor" ifadesini kullandı. 

CANİKLİ: "KİMSE KİMSEDEN BİRŞEY SAKLAMIYOR"

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, fezlekelerin milletten kaçırılmadığını söyledi. "Kimse kimseden bir şey saklamıyor" diyen Canikli, "(Fezlekeler gizli) gibi iddialar gerçeği yansıtmıyor, bütün dünyaya sayfa sayfa servis edildi" diye konuştu. 

TBMM BAŞKANVEKİLİ ŞENER: "AÇIN TELEVİZYONU DEME HAKKIM YOK"

Canikli'nin konuşması üzerine Vural, görüşmelerin yarın yapılması teklifini getirdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, cep telefonuyla Başkanlık Divanı önüne gelerek, TBMM Başkanvekili Akşener'e internetten yayın olmadığına ilişkin cep telefonunundan görüntüler gösterdi. Akşener de konuyu teknik personele ilettiğini, internette yayınla ilgili takibi yapacağını söyleyerek, "Ancak benim resen 'açın televizyonu' deme hakkım yok" dedi. 

"TABLETTEN CANLI YAYIN"

Öte yandan, TRT 3 ve internetten yayınlanmayan TBMM Genel Kurulu'nu CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, elindeki tabletten canlı olarak yayınlıyor.
Editör: TE Bilisim