TBMM'nde akşam saatlerinde bir açıklama yapan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz Bölgesi açısından TBMM'nin yarınki ana gündeminin 'fındık' olacağını söyledi. CHP Grubu'nun hazırladığı "Fındık Konulu Araştırma Önergesi"ni yarın TBMM gündemine sunacaklarını belirten Adıgüzel, "Samimiyet testinden geçeceğiz" diye konuştu.

"CHP FINDIK ÖNERGESİNİ MECLİS'E SUNUYOR"

CHP Grubu olarak hem sahada, hem de masada çok detaylı bir araştırma önergesi hazırladıklarını dile getiren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Karadeniz'deki fındık üreticilerinin sorunlarını, fiyat ile ilgili beklentilerini, geçmişten bugüne kangren olan sorunları, Hükümet'in yanlış tutumunu, milli olan bir ürünü uluslararası bir firmaya tekel haline getirmesini ve buna kimsenin müdahale etmemesini, Rekabet Kurumu'nun devreye girmesini, herşeyi yarın Meclis'te konuşacağız. Fındık konulu araştırma önergemizi Meclis'e indiriyoruz grup olarak. Burada herşey ortaya çıkacak" dedi. 

"SAHA SÖYLEMLERİ VE MECLİS EYLEMLERİ"

CHP'li Adıgüzel açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Neler ortaya çıkacak? Bugüne kadar sahada herşeyi söyleyen vekil arkadaşlarımızın, sahadaki söylemleriyle Meclis'teki eylemleri aynı mı olacak onu göreceğiz. Yani yarın biz bir oylama yapmayacağız, yarın bir samimiyet testinden geçeceğiz hep beraber. Bazen Meclis havası memleket havasına uymaz. Memleket havası mı olacak burada, Meclis havası mı olacak bunu hep beraber göreceğiz. Sayın vekillerimiz halktan yana mı tavır gösterecek, yoksa Sayın Genel Başkanlarından yana mı bir tavır gösterecek. Onların dediklerini mi yapacak, halkın dedikleri yönde mi bir tercihte bulunacak bunu hep birlikte göreceğiz."

"GERÇEK ORTAYA ÇIKACAK" 

"Ben vatandaşımın, Karadeniz'deki çifçinin, halkımın talebini burada yerine getiriyorum. Ne yapıyorum? Hep beraber bir olun, hangi parti olursa olsun iktidar partisi, muhalefet partisi hep beraber bir olun ve sorunlarımızı çözün demişlerdi. İşte onların hepimizin bir arada olduğu yer burası. Milletin mabedi, Gazi Meclis'e yarın fındık konusunu getiriyorum. Bugüne kadar söylenenlerin hepsi yalan, gerçek yarın ortaya çıkacak."

Editör: TE Bilisim