24 Kasım 2018 tarihinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ordu'nun AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Hilmi Güler, Ordu-Giresun Havalimanı'nda büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

İstanbul'dan tarifeli seferle Ordu-Giresun Havalimanı'na inen ve VIP Salonu'nda AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu, Ergün Taşcı, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili karşılanan Hilmi Güler, ilk açıklamasını da burada yaptı. Gazetecilerin uzattığı mikrofonlara kalabalık ve izdiham nedeniyle konuşmakta zorlanan Güler, "Bir kalkınma hareketine  hazırlıyoruz. İçerisinde sevgi ve aynı zamanda coşku var" dedi.

"SEVGİ HAREKETİ BAŞLATIYORUZ"

Karşılamanın ardından havalimanında kendisini bekleyen partililere hitap eden Güler, "Bir sevda hareketini, bir sevgi hareketini başlatıyoruz" şeklinde başlayan konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Sevgiyi büyütmeye geldik inşallah. Bu güzel günde, Cuma gününde bu hareketi başlatıyoruz. Sizlerle beraber bu seferi başlatıyoruz. Sevgiyi büyütmeye geldik, tekrar altını çizerek söylüyorum. Zaten projeler bizim işimiz, Ordu'yu bir yıldız şehir yapacağız inşallah. 

"BEN YOK, BİZ YOK SİZ VARSINIZ"

Biraz önce de açıkladığım gibi ben yok, biz yok, siz varsınız. Dolayısıyla buradaki bütün hareket sizlere zdönük olacak. Gençlere, hanımlara, dar gelirlere, hepimize birden. Dediğim gibi hiçbir ayrılık yok. Biz sevgiyi büyütmeye geldik, sevdamızı büyütmeye geldik ve hayallerimizi gerçekleştirmeye geldik. Allah bizi mahçup etmesin. Bu güzel hareketin başlamasına vesile olan liderimiz Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyorum, hepinize selamları var, bunu da iletmek istedim. Hepimiz teker teker bu güzel davanın birer erleri olarak bu sevgiyi büyütmeye geldik ve bu amaçla da zaten beni size gönderdi. Sevgisiyle, selamıyla gönderdi ve bu sevdayı büyütmeye gönderdi."

BELEDİYE BAŞKANI DEDESİNE VEFA

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler, Ordu’ya gelişinin ilk gününde vefa örneği göstererek Ordu’da 4 yıl Belediye Başkanlığı yapan dedesinin kabrini ziyaret etti. Ordu’nun 1869 yılında belediye olmasının ardından 9. belediye başkanı olan ve 1898-1902 yılları arasında yaptığı belediye başkanlığında Ordu’nun merkez ilçesi Altınordu’nun şehir düzenine geçilmesinin ilk mimarı olarak bilinen Süleyman Felek başta olmak üzere diğer vefat eden aile fertlerinin kabrini ziyaret eden Güler, “Burası da bizim aile kabristanlığımız. Bu harekete onları ziyaret ederek başlamak istedik. Onların maneviyatından güç alalım istedik. Büyük dedemiz Ordu’nun merkez ilçesi Altınordu’nun şehir düzenine geçişinde büyük rol oynayan birisiydi. Bende torunu olarak Ordu’nun daha ileri seviyeye ulaşması için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim