ANKARA - Özellikle 17 ve 25 Aralık olaylarının ardından kurucuları arasında bulunduğu Ak Parti'den istifa eden İçişleri eski Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, kısa adı MİLAD olan Millet ve Adalet Partisi'ni kurmuş ve Eş Genel Başkanı olmuştu.

İdris Naim Şahin'in bugün aldığı karar, tüm Türkiye'yi şok etti. Şahin, partisinden istifa ettiğine dair dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. İstifasıyla ilgili akşam saatlerine kadar da herhangi bir açıklama yapmayan Şahin, saat 18:00 civarlarında kendisine ait Twitter hesabından da istifasını doğruladı. Şahin Twitter hesabından, "7 Haziran tarihinde yapılacak Genel Seçim Takvimi çerçevesinde 7 Nisan 2015'te MİLAD Partisi Üyeliği ve Eş Gen.Bşk. görevimden ayrıldım. Çok değerli Partili arkadaşlarımın, dostlarımın ve saygıdeğer kamuoyunun bilgisine sunarım." açıklamasını yaptı.

2013 yılı Aralık ayında kurucuları arasında bulunduğu Ak Parti'den istifa eden İdris Naim Şahin gibi Ak Parti Milletvekilliğinden istifa eden İdris Bal da parti kurmuş, ancak 31 Mart'ta kurucusu ve genel başkanı olduğu Demokratik Gelişim Partisi'nden istifa ettiğini duyurmuştu. 
Editör: TE Bilisim