ORDU - Atatürk Spor Salonu'nda saat 15.00'de gerçekleştirilen Ak Parti Ordu Kadın Kolları İl Başkanlığı 4.Olağan Genel Kurulu'na Ak Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Tacizer İçyer, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Kongrenin açış konuşmasını Ordu Kadın Kolları İl Başkanı Rabia Gözpınar yaparken, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da birer konuşma yaptı.

Divan Başkanlığı'nı Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Tacizer İçyer'in yaptığı kongrede mevcut Başkan Avukat Rabia Gözpınar, 347 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden güven tazeledi.

"İŞTE YÖNETİM KURULU'NDAKİ İSİMLER!"

Rabia Gözpınar başkanlığındaki yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ayşe Baysal, Tülay Başeli, Fatma Azaklı, Nevin Kul, Serpil Sevinç Çelebi, Zühre Yılmaz Uzunlar, Neslihan Özen, Zekiye Taştemel, Safiye Özdemir, Ecem Yılmaz, Necla Yazıcı, Pelin Yılmaz, Zeynep Özen, Sebahat Yılmaz, Türküz Çelenk, Birsen Yeşilyurt, Nurdan Vayni, Fatma Özkaya, Sevil Aksu, Kıymet Hüryılmaz, Ayşegül Tekneci, Ayşe Özdemir, Ayten Kaya, Melek Avcı, Elif Gözpınar, Hidayet Özkan, Damla Turan, Tuğba Kılıç, Özlem Aldemir Yiğit, Öznur Yurttutan, Derya Bilgin, Nilgün Aksu, Saynur Güler, Saliha Eroğlu, Döndü Akarsu, Beyhan Şener, Fatma Çakıcı, Dilek Şen, Elif Çelebi, Duygu Kızıl, Zuhal Çoruh, Nadiye Akkaya, Beyhan Yılmaz, Aysel Altunbaş, Hülya Kahya, Selin Akkıran, Nurten Mutlu, Zeynep Çakmak ve Semra Kul. 

Büyük Kongre delegeliklerine ise Başkan Rabia Gözpınar, Ayşe Baysal, Ecem Yılmaz, Ayşegül Tekneci, Fatma Azaklı, Pelin Yılmaz, Hatun Öz, Nimet Serpen, Fatma Çalık, Serpil Koçan ve Öznur Uzunçakmak seçildi.

Kongredeki konuşmasında Rabia Gözpınar, siyassette kadının yerine ve önemine değindi, "Kadın siyasetin nesnesi değil, öznesidir." dedi. Gözpınar, "En büyük ve en güzel övgülere layık olan, ilk defa milletin oylarıyla seçilen en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın sözleriyle başlamak istiyorum: Kadın siyasetin nesnesi değil, öznesidir. Kadınlarımızın siyasetteki yeri, biz erkeklerin yerini daraltmaz, bize ancak güç katar. Nüfusun yarısını oluşturan kadınları, kızları dışlayan siyaset, siyaset olamaz. Kadına karşı ayrımcılık ırkçılıktan daha kötüdür, daha tehlikelidir, daha ilkel bir anlayıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın biz kadınlara verdiği desteğe ve bu desteği söz ve eylemleri ile devam ettiren Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu'na teşekkürü bir borç biliyoruz. Kendilerinin bizlere duyduğu güven ve verdiği destek ile ülkemizde kadınlarımız her kademede her gün artan oranlarda önemli görevlerde bulunmaktadır. Ayrıca, 4 milyona yaklaşan kadın üyesiyle Dünya'nın en büyük kadın örgütü olan Ak Kadın kadrolarının bir üyesi olmanın gururu ve mutluluğunu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Kongre süreçlerimiz bizim için önemlidir. Her bir kongremizde de, 2023 hedeflerimiz için yenileniyoruz, güçleniyoruz ve büyük Türkiye hedefinin temellerinin atılmasına bir nebze de olsa katkı sağlamaya çalışıyoruz. Mensubu ve üyesi bulunduğumuz Ak Parti'nin hedefi 2015 seçimlerinden de başarıyla çıkmak, 2023 Türkiye'sine istikrarla, huzurla ve gelişmeyle ulaşmaktır. Bu beklentiye cevap vermek için Ak Kadın kadroları olarak var gücümüzle çalışmak istiyoruz. Aynı coşku ile bu kez de gerek, 'Yeni Türkiye Yeni Güç Hedef 2023' için aynı şekilde bir, diri ve tek yürek olarak Yeni Anayasa için gerekse 2015 Genel Seçimleri için takatımız kalmasa bile Ak Kadın Kadroları olarak yine,  yeniden yenilenerek diriliş ruhu ile bu kutlu yolda azim, sağduyu ve özveri ile teşkilatlarımızın her kademesi ile uyum içerisinde çok çalışacağız, 5'te 5 hedefimizi tutturacağız." dedi. 
Editör: TE Bilisim