CHP'de İstanbul İl Başkanlığı'na ikinci kez aynı zamanda Ordu doğumlu ve gençlik yıllarını da Ordu'da geçirmiş olan Canan Kaftancıoğlu yeniden seçildi. 

Haliç Kongre Merkezi'ndeki 37'nci Olağan İstanbul İl Kongresi'nde 571 oy kullanıldı, 510 oy geçerli sayılırken 61'i geçersiz sayıldı. Kaftancıoğlu, ikinci kez CHP İstanbul İl Başkanı olarak seçildi.

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

1972 Ordu doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamladı. 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Sivas Suşehri Devlet Hastanesi acil biriminde hekim olarak çalıştı. 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Adli Tıp ihtisasına başladı. TiHV'de (Türkiye İnsan Hakları Vakfı) vaka taraması yaparak hazırladığı teziyle ihtisasını tamamladı.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dernek ve demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Toplumsal Bellek Platformu'nun kurulmasında önayak oldu. 

Bilimsel ve sosyal alanlarda yayınlanmış yüzü aşkın makalesi vardır. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri düzenleme komitesindedir. 2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu İl Başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında İl Başkan Vekilliği, basından sorumlu İl Başkan yardımcılığı görevini sürdürmüştür. CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini sürdürdüğü sırada, 37'nci Olağan Genel Kurul'da yeniden İstanbul İl Başkanı olarak seçilmiştir. 

Seyahat etmeyi ve motosiklet kullanmayı çok seven Kaftancıoğlu, Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile evli olup Çağım Işık isminde bir kız çocuk sahibidir. 

Editör: TE Bilisim