ORDU - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında Danıştay Kongre Merkezi'nde yaşanan tartışmanın yankıları sürüyor. Tartışmalara bir tepki de Ordu'dan, Ordu Baro Başkanı Avukat Oktay Çanak'tan geldi. Yazılı bir açıklama yapan Çanak, Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda yaşanan olayları üzüntüyle izlediklerini belirterek, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirdi. 

"SİYASİ ELEŞTİRİLERE YÖNELİK KONUŞMALARI DESTEKLEMEYİZ"

Barolar olarak önceliklerinin mesleğin sorunlarını çözmek, adalete olan güveni sağlamak ve yargıyı en iyi noktaya getirmek olduğunu söyleyen Ordu Baro Başkanı Oktay Çanak, "Barolar Birliği Başkanımız tarafından tüm bu sorumluklardan uzak bir şekilde mesleki hak ve sorunlarımızı içermeyen ve ortamı gereği, konusu yapılmaması gereken siyasi eleştirilere yönelik konuşmaları desteklememiz mümkün değildir." dedi. 

"Eleştiri bir haktır ancak doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişiler tarafından yapıldığında anlamlı olur" diyen Çanak, yargı alanı ve yargı camiasındaki eksikliklerin kamuoyu bilgisine sunulabileceğini, ancak bunlar söylenirken, doğru yapılanların da belirtilmesi gerektiğini dile getirdi. Çanak şu ifadelere yer verdi: 

"Eksikliğin söylendiği yerde, yapılanların da ifade edilmesi bir hak mesleği olan avukat için dikkat edilmesi gereken bir husustur. Son yıllarda Adalet Saraylarının çağdaş bir görünüme kazandırıldığı, İstanbul’da en büyük adalet saraylarının yapıldığı, yeni mahkemeler kurulmak suretiyle vatandaşlarımızın geçmişe nazaran daha iyi ortamlarda hak arama eyleminin kolaylaştırıldığı unutulmamalıdır."

"AVUKATLIK CAMİASINA FAYDA GETİRMEDİ"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasında mesleğe fayda sağlayan hiçbir unsur bulunmadığının altını çizen Ordu Baro Başkanı Oktay Çanak, açıklamasını şö sözlerle tamamladı: 

"Yaklaşık bir saatlik konuşma içerisinde, meslektaşlarımıza yargısal sorunlara katkı sağlamayan, sadece siyasi eleştirilerin konu yapıldığı bir tartışmanın avukat camiasına hiçbir fayda vermeyeceği de açıktır. Bu siyasi eleştirilerin yapılacağı yer, Danıştay'ın 146. Kuruluş yıldönümünün kutlandığı bir yer hiç olamaz. Avukatlık yasa tasarısının alt komisyonlarda görüşüldüğü ve özellikle Anadolu'da zor şartlarda bu mesleği icra eden avukatların büyük beklenti içerisinde olduğu bu yasa, hiç şüphesiz bu anlamsız tartışmanın sonuçlarından olumsuz etkilenecektir. Ordu Barosu olarak tek temennimiz, gayretimiz, avukat meslektaşlarımıza gelecekte daha güzel şartlarda bir meslek bırakmaktır. Kişisel, siyasi düşüncelerin geçmişte ülkemizi nasıl kısır tartışmalara ve talihsiz olaylara götürdüğü aşikardır. Bu nedenlerle Barolar Birliği Başkanı'nın tüm hukukçuların duygu ve düşüncelerini karşılamayan şahsi düşüncelerine bu yönüyle katılmıyoruz."
Editör: TE Bilisim