ORDU - Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri'nde Ak Parti'den Ordu milletvekili aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Oktay Çanak, katıldığı bir televizyon programında kendisi hakkında kimsenin kötü konuşacağını sanmadığını söyledi. Çanak, "Arkama dönüp baktığımda, bir kişinin bana karşı siyasi hasleti yoksa, herhangi bir haseti yoksa, herhangi bir fitnesi yoksa benim hakkımda kötü konuşma ihtimali yoktur ama siyasi hasleti var, siylasi kindarlığı var ise ona da benim yapabileceğim birşey yok." diye konuştu. 

"İFTİRA MEVSİMİ BAŞLADI"

Çanak konuşmasında özellikle seçim sürecinin başlamasıyla birlikte siyaseten de hareketlilikler olduğunu belirterek, "İftira atma mevsimi başladı" diye konuştu. Oktay Çanak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İftira mevsimi başladı. İftira atmak, birilerini karalamak, lekelemek bunlar hayatın içerisinde bir sınavdır. Bunun iftirasını atan adamın kendi sorunudur o. Benim hakkımda söylenen kötü şeylerin, iftiraların, yakıştırmaların, çamur atmaların, bunun benim nezdimde bir önemi yok. Niye? Çünkü Hak katından bir karşılığı yok. Hak katından karşılığı olmayan bir şeyin de kararını verecek olan kim? Sen şimdi yanlış birşey yaqpacaksın, iftira atacaksın, dedikodu üreteceksin sonra karar vericiden birşey isteyeceksin. Bu kendisiyle çekişmektir."

"KOCAELİ GRUBU TANZANYA'DA MI YAŞIYOR?"

Ordu Büyükşehir Belediyesi'ndeki gruplaşma iddialarına da yanıt veren Oktay Çanak, eleştirme niyetinde olanların herşeyi eleştirebileceğini de belirterek, "Siz bir iş yapıyorsunuz, personel, bir bürokrat geliyor, bunlar bilmem ne grubu deniliyor. İlgisiz konular konuşuluyor. Kocaeli Grubu, Ordu Grubu gibi yakıştırmalar ya da eleştiriler çok basit eleştiriler. Yani bir devasa yapı içerisinde Ordu kamuoyunun hiç konuşmaması gereken konular. O kadar sığ düşünceler ki, bu tür ithamlar. Şöyle düşünün Kocaeli Grubu. Nedir? Belediye'nin üst bürokrat yönetiminin Kocaeli Grubu'ndan oluşması. Kocaeli Grubu dediğiniz insanlar kim? Bunlar Tanzanya'da mı yaşıyorlar? Bunlar Fildişi Sahilleri'nden mi buraya geldiler ve bir de biz bu insanlara haksızlık ediyoruz bunu söylerken. Evet, Genel Sekreterimiz Kocaeli'den geldi. Kocaeli'de çalışmış. Daha önce başka bir belediyede de çalışmış olabilir. Kaldı ki buraya gelirken Bilim ve Sanayi Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak buraya geldi ve bu insan Ordulu."

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ KİMDİR?

1969 yılında Sakarya'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Ünye'de tamamladı. 1992 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda İş Müfettişi olarak çalışma hayatına başladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı'nda Yüksek lisansını tamamladı. 1998 yılında aynı anabilim dalında doktora ünvanını elde etti. 2001-2002 yılları arasında TBMM'de çalışma hayatı, sosyal güvenlik ve yerel yönetimler ile ilgili projelerde danışman olarak görev yaptı.

2005-2013 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde önce Teftiş Kurulu Başkanı, ardından Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı. 2005 yılında Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası'nın (YERELSEN) kuruluşunda görev aldı ve o tarihten bu yana Genel Başkan Vekilliği görevini sürdürdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde görev yaptığı süre içinde, belediyeyi temsilen Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Kocaeli İl İstihdam Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Antınnal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2014 yılı Şubat-Nisan  döneminde  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. 2014 yılı Nisan ayında Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atandı.
Editör: TE Bilisim