ORDU - Ordu Tv'de yayınlanan ve Fatih Özdemir'in sunuculuğunu yaptığı Ordu Gündemi isimli programın canlı yayın konuğu olan Ak Parti Ordu eski İl Başkanı Avukat Oktay Çanak, Dünya ve Türkiye gündeminden yerele kadar sorulan her soruya açık yüreklilikle yanıt verdi. 

Çanak, Ak Parti'nin bu kadar çok tercih edilmesinin sebebini doğru işler yapmasına, bunun sonucunda da en iddialı ve birinci olmaya en yakın parti olmasından kaynaklandığını düşündüğünü söyledi. Kendisinin aday adayı olması noktasında kamuoyunda müspet bir tavrın olduğunu belirten Çanak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim siyasi bir kimliğim var, bu kaçınılmaz. Bu siyasi kimlik, okumak için gittiğim İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Belediye Başkan adaylığına dayanan bir kimlik. Orada da, 1994 seçimlerinde tanıma imkanı buldum ve oy vermek suretiyle, bu siyasi harekatı o dönem itibarı ile benimsemiş oldum. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra bu siyase harekete fiili ve resmi olarak da katılmış birisiyim. Bu benim için hayatımda onur verici bir durum. Elimden geldiğince de Ak Parti'ye, Ak Parti'deki arkadaşlara hep katkı vermeye çalıştım. Bu resmi bir görevle de olur, gayriresmi bir görevle de olur. Özellikle son dönemde de 30 Mart seçimlerinde de, çok ciddi bir seçim oldu. Bu Ordu için bir dönüm noktasıydı. Çok şükür, hem Ordu nezdinde hem Türkiye nezdinde, çok güzel sonuçlar almak suretiyle bunu Genel Merkez'e, Ankara'ya göstermiş olduk. Burada da benim bir nebze katkım varsa ne mutlu bana. Ordu kamuoyu, bunu böyle algıladı, ben öyle düşünüyorum. Böyle algıladığı için de, ister istemez siyasi bir rol biçebilir. Bunu tanımlayabilir, izah edebilir, yakıştırabilirler. Böyle bir teveccüh, böyle bir iyi niyet benim için bir güçtür. Elbette bu gücü, ben de en iyi şekilde istifade ederek neticelendirmek arzusundayım. Memurlarla ilgili aday adaylığı için istifa süreci 10 Şubat itibarıyla son buldu. Diğer aday adaylarının da partiye başvurusu 20 Şubat'a kadar olacak. 20 Şubat'a kadar ben de teşkilattaki arkadaşlarla hasbihal etmek suretiyle, o sürece kadar bunu ortaya koyacak, deklare edeceğim."

Hayatını siyaset yaparak, bulunduğu meslek ve ortamı belli niyetlerle yaşayarak kurgulamış birisi olmadığını söyleyen Oktay Çanak, "Hayatımda hep iyi niyetli olmak, elimden geldiğince güler yüzlü olmak, böyle davranmak suretiyle de insanları kırmamak üzere bir hayat yaşamayı tercih ediyorum. Tabi siyasette bazen kırdıklarınız olabilir. Özellikle etkin siyaset yapıyorsanız, tercihleriniz olabilir. Örneğin, bir belediye meclis listesi yapılırken insanlar döner, bu varda ben niye yokum diyebilir. Bu bir kırılganlık sebebi olabilir, ama burada ben elimden geldiğince bunu iyi niyetle izah etmeye çalıştım. Ben de hissediyorum, kamuoyunda gerçekten müspet bir bakışın olduğunu. Partili-partisiz her insanın buna ait güzel şeyler söylediğini ben de görüyorum, ama buna karar verici Allah'tır. O; kula neyi nasip ederse, kul onu yaşar. Biz sadece burada bunu niyet eden, talep eden, başka bir deyişle bunun seferini yapan insanlarız. Zafer ve netice Allah'a aittir. İnşallah biz bu süreci elimizden geldiğince güzel bir şekilde tamamlar, hakkımızda uygun olan, güzel olan neyse onu almış oluruz." diye konuştu. 

Özellikle son günlerde en çok konuşulan konulardan birisi olan Büyükşehir Belediyesi'nin Ordu'ya neler kazandırdığı yönündeki bir soruya da yanıt veren Çanak, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet noktasında önemli bir koordinasyon avantajını da beraberinde getirdiğini vurguladı; "Büyükşehir Ordu'ya bir koordinasyon sağladı. Eskiden özel idare vardı, Valilik vardı, belediyeler vardı. Burada hizmet bütünlüğünü parçalara böldüğünüzde, herkes bir şeyler yapmaya çalışırken aslında eksik yapıyordu. Büyükşehir'e baktığınızda yetki tek elde toplanıyor, sorunlar tek ele geliyor. Bir koordinasyonla birlikte vatandaşa hizmet götürebilecek karar, çok hızlı bir şekilde alınarak hayata geçirilebiliyor." dedi.

"HAVALİMANI ORDU'YA KOLAY ULAŞIMI SAĞLAYACAK"

Ordu-Giresun Havalimanı hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Çanak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye coğrafyasına bakıldığında Ordu'ya gelme arzusunda olan ve yurtdışında olan insanlar da var. Dikkat edecek olursanız, son 2-3 yıldır çoğunlukla Arap turistleri burada görmeye başladık. Demek ki, buraya göre bir kabul var artık, yani bir yöneliş var. İnsanlar kolay ulaştığı yerlere gider, tatillerini geçirir, ticaretini yapar, kolay ulaştığı yerlerde gezer. Havaalanının olması Riyad'tan, Cezayir'den ya da Libya'dan binecek birisinin, Ordu'ya rahatlıkla inmesini, gelmesini sağlayacak. Onun için bu tür yerlerin kolay ulaşılabilir olması gerekiyor. Havalimanı da bu yüzden çok önemli. Kolay ulaşılabilirliliği sağlayacak. Bakın, kayak tesisi yapılıyor. Kayak tesisinin yapılması, ya da bir otelin yapılması kulağa hoş geliyor, ama oranın biraz önce dediğim gibi yollarını yapmak lazım. Gitmeye yol yok, ama kayak tesisi var. Gitmeye yol yok ama oteller var. Onun için öncelik yol olmalı, ulaşım ulaşılabilir olmalı." şeklinde konuştu.

"AK PARTİ NEDEN BAŞARILI OLUYOR?" 

Türkiye'de kurulduğu günden bugüne kadar Ak Parti'nin başarılarla dolu bir mazisinin olduğunu belirten Ak Parti Ordu eski İl Başkanı Oktay Çanak, başarının arkasında yatan nedenleri ise şu şekilde sıraladı:

"Başbakanımızın gençlere ne kadar değer verdiğini ve siyasette ne kadar etkin rol verdiğini biliyor, yaşıyor ve bunu görüyorum. Ak Parti'nin başarılı olmasının nedenlerinden biri bu. Bu sadece gençler açısından değil, kadınlar açısından da böyle. Bu sadece kadınlar açısından değil, engelli vatandaşlarımız açısından da böyle. Düşünebiliyor musunuz? Bugüne kadar bir sürü partiler vardı ama Türkiye'de ilk defa Ak Parti çıktı, kuruluşundan itibaren, Engelliler Koordinasyon Merkezi, Yaşlılar Koordinasyon Merkezi gibi birimler kurdu. Bunu hiçbir parti kurmadı. Şimdi bakın, onlar da yeni yeni kurmaya başladı. Niye? Engelli kardeşlerimiz bu ülkede yaşamıyor mu? Onlar oy kullanmıyor mu? Onların siyasi talepleri, söylemleri olamaz mı? Bunu geçmişin hiçbir partisi düşünmemiş, ama 14 Ağustos 2001'de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderdiğinde bir parti kurulurken, çıkıyor bunu bile düşünüyor. Hatta bunun uzantısı ne oluyor bakın, bunlar kurulduktan sonra sadece kurulmakla da kalmıyor. Bu da çok önemli. Bir şeyi kağıt üzerinde kurarsın, tamam Engelliler Koordinasyon Merkezi kurduk. Onlara da böyle bir görev verdik demiyorsun. Bu sefer iktidar oluyorsun, Başbakan oluyorsun, Valiliklere yazı yazıyorsun. Valiliklere diyorsun ki, kendi ilinizde, ilçenizde, mahallenizde, köyünüzde ne kadar engelli vatandaş var ise, bu engelli vatandaşların anne-babaları yaşıyor ise bunları tespit et, bana gönder diyorsun. Bunlar gönderiliyor ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü üzerinden bu engelli kardeşlerimize, ya da bu engelli kardeşlerimizin anne-babasına ya da varsa bakıcılarına maaş bağlıyorsun. Bunlar Türkiye gibi böyle kümülatif bir yapı içerisinde hep unutulmuş, geride kalmış düşüncelerdi. Çok şükür 10 yıl öncesinde bunlar düşünülerek uygulamaya konulmuş. Sonuçta onun için Ak Parti'nin başarısı kesinlikle ve kesinlikle tesadüf değil. Hem gençler nezdinde tesadüf değil, hem kadınlar konusunda tesadüf değil, hem de engelli kardeşlerimiz konusunda tesadüf değil. İnşallah önümüzdeki süreçte de bunlar daha da büyüyerek devam edecek ve Ak Parti bu destekle büyüyecek. Ak Parti büyüdükçe de, bu hizmetlerle bu insanlarımız yaşam kalitesini arttırmış olacak."

Çanak son olarak, partili-partisiz tüm aday adaylarına da önümüzdeki süreçte başarılar diledikten sonra sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilisim