İSTANBUL - CNN Türk'te Hakan Çelik'e konuşan Ak Parti Ordu Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, koalisyon tartışmalarının sürdüğü bugünlerde çok konuşulacak bir açıklamala imza attı. 

Kurtulmuş, azınlık hükümeti mi, koalisyon mu tartışmalarına da kısmen noktayı koyarak, flaş bir koalisyon çıkışında bulundu. İşte o açıklamalar:  

"Koalisyonların nasıl oluşacağını, ne şekilde oluşacağını partiler arası yapılan görüşmelerle karar verilecek ama bu ortamda inisiyatif de, bu süreci yönetmede Anayasal hakları gereği, sorumlulukları gereği Sayın Cumhurbaşkanı'nın elinde. Cumhurbaşkanımız doğal olarak önce birinci partinin Genel Başkanı'na, Sayın Başbakanımıza bu görevi verecek. Benim kanaatim Sayın Başbakanımızın, burada Türkiye'yi tatmin edecek bir koalisyon alternatifini koyabileceği yönünde. Tahmin ediyorum ilk turda çıkar. Siyasi argümanları üst üste koyduğunuzda öyle bir sonuç çıkacağı görülüyor. Çıkmazsa da, yine millete gideriz. Eger küçük hesapları yaparsanız, millet de sizi küçük hesapların partisi olarak görür."
Editör: TE Bilisim