ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Çankaya Köşkü'nde görüştükten sonra Başbakanlık Merkez Binası'nda düzenlediği basın toplantısında yeni kabineyi açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabinede Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a 'Başbakan Yardımcılığı' görevini verdi. 

"KABİNEDE MİLLETVEKİLİ OLMAYAN İKİ İSİMDEN BİRİSİ"

Kurtulmuş, 61.Hükümet'te olduğu gibi 62. Hükümet'te de İçişleri Bakanlığı görevine devam kararı verilen Efkan Ala gibi Hükümet'in milletvekili olmayan ikinci ismi. 

"PROF.DR.NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?"

Numan Kurtulmuş 23 Mart 1959 Ünye/Ordu'da doğdu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 

1988-1989 yılları arasında ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında yine ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör ünvanını aldı. 

İngilizce bilen Kurtulmuş, Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Editör: TE Bilisim