ANKARA - MHP'li Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösteriler ve yaşanan olayları değerlendirdi. Türkiye'nin Suriye'den kaçan Kürt sığınmacıları korumak, barındırmak ve doyurmak için canhıraş mücadele verdiğini ifade eden Yeniçeri, TSK'nın da bir yandan sığınmacıları korumak diğer yandan sınırı korumak gibi zor bir görev üstlendiğini belirtti. 

"BU RİYAKAR HAİNLİKTİR"

Sınırın Türkiye tarafında ise asker taşlandığını, okulların yakıldığını, sokakların ateşe verildiğini anlatan Yeniçeri, "Bu somut bir samimiyetsizliktir. Yapılanların bir adı vardır, o da riyakar hainliktir" dedi. AK Parti'nin gerçekleri göremediğini ya da terör örgütünün eylemlerini çözüm süreci adına görmezden geldiğini savunan Yeniçeri, terör örgütünün bu süreçte bütün faaliyetlerini silah kullanmadan serbestçe yapma imkanına kavuştuğunu söyledi. Yeniçeri, olayların sorumlusunun terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan ve KCK yürütme konseyi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: 

"Kobani'yi bahane eden PKK, 'fırsat budur' diyerek ayaklanma girişiminde bulunmuştur. 180 bin Kürt mülteciyi birkaç gün içinde ülkesine kabul eden, bölge insanına her türlü sivil, siyasi ve insani desteği veren Türkiye'yi, Kobani'de olup bitinden sorumlu tutmak tam bir nankörlüktür. PKK iç savaş çıkarmaya çalışıyor. Milli simgelere, Türk Bayrağına, Atatürk'e ve kamu binalarına saldırmalarının sebebi budur. Halkın arasına karışarak barikat kuranların, molotofkokteyliyle araçları yakanların, pusularda kahraman kesilenlerin Kobani'de düştükleri durum ortadadır. AKP, süreç zarar görür diye terörist unsurlara müdahale etmemekte, suça karışanları yargı önüne çıkarmamaktadır. Türkiye sürekli tehdit ediliyor çünkü müsait bir iktidar var. Bu iktidar, her aşamada Türkiye'nin tehdit edilmesini sineye çekmektedir." 

"KİMSE PROVOKASYONLARA GELMEMELİDİR"

Yeniçeri, sağduyu çağrısında da bulunarak, "Yurttaşlar, sokakları ateşe veren teröristlerle Kürt vatandaşları birbirinden ayırmalıdır. Bin yıllık kardeşliği bozmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir. Türkiye'nin her zamankinden daha çok sağduyuya ve ferasete ihtiyacı vardır" diye konuştu. Halkın güvenlik güçlerine güvenmesini isteyen Yeniçeri "Kimse PKK, HDP ve İmralı'nın provokasyonlarına gelmemelidir" dedi.
Editör: TE Bilisim