ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özellikle HDP'li milletvekillerinin yaptığı açıklamalar üzerinde duran MHP'li Vural, "PKK ile Oslo'da varılan siyasi mutabakatın tek tek uygulanmaya konduğunu" savundu. "Özerklik inşa ediliyor" denildiğini ve bunun karşılığında "AKP Hükümeti'nin ve kılavuzlarının ağzını bıçak açmadığını" öne süren Vural, BDP, HDP yetkililerinden bu konulara ilişkin yapılan bazı açıklamaları anımsattı. 

"ÇÖZÜM, SİYASİ ÖZERKLİK PROJESİDİR"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "AKP ile PKK, Öcalan ile Başbakan arasında siyasi çözüm adı altında varılan mutabakat, bir siyasi özerklik projesidir. Bu özerklik projesini meşrulaştırmak için zaman kollandığı ortaya çıkmıştır. Söz kesilmiş, nişan takılmış, nikah merasimi hazırlıkları yapılmıştır. Barzani'nin nikah şahidi olarak çağrılmasının da planladığı açıktır. PKK, 'Türkiye'nin bölünmesinde AKP kılavuzlarıyla, Erdoğan ile anlaştık' diyor. Bütün bu ifadelere karşısında AKP kılavuzlarının tepkisi söz konusu değildir. Bu açıklamalara ses çıkarmayanların, ihanette yola devam kararı verdikleri anlaşılmaktadır" diye konuştu. 

"PKK, PARALEL YAPI OLUŞTURUYOR"

Bu konunun şakaya gelir tarafı olmadığını belirten Vural, "Herkes haddini bilecek. Devleti bölünmez bütünlüğünü peşkeş çeken; böylesine siyasi projeleri terörist başıyla müzakere edenler bunu hesabını vereceklerini bilmelidirler" ifadelerini kullandı. "AKP PKK ortaklığı ile adeta bir Kürdistan inşa edildiğini, devlet içinde devlet, millet içinde millet oluşturulmaya çalışıldığını" öne süren Vural, PKK'nın "paralel yapı oluşturduğunu" savundu. Siyasi özerklik modelinin "bağımsılığa giden ilk adım" olduğunu belirten Vural, "Ey MGK: Bu özerklik konusunda üniter devlet yapımıza sahip çıkılacağına ilişkin bir irade beyanı yapmaktan niye imtina ediyorsunuz?" diye sordu. 

"ÖCALAN'DAN NE TAAHHÜDÜ ALDIN?"

MHP'ye çemkirenlerin bu sözler karşısında "süt dökmüş kedi gibi" olduğunu ifade eden Vural, "Başbakan'a soruyorum: Öcalan ile vardığın özerklik mutabakatı karşılığında ne taahhüdü aldın? Cumhurbaşkanlığı koltuğuna çıkmak için mi bunun altına imza attın? Ya bunları yalanlayın ya da 'biz bebek katilinin her dediğini yerine getiriyoruz, PKK ile koalisyon hükümetiyiz' itirafında bulunun" dedi. 

Başbakan Erdoğan'ın "gayrimilli odaklarla işbirliği yaptığını" öne süren Oktay Vural, "Bu milletin, devletin dışındaki odaklarla işbirliği yaparak devletin ve milletin yapısını değiştirmek isteyenlerin Çankaya Köşkü'ne doğru yürümesi bile mevzu bahis olamaz" diye konuştu. MHP olarak böyle bir sürece müsaade etmeyeceklerini dile getiren Vural, "Şehit kanlarıyla kurulan bu devlet bölünmeyecektir. Milli, üniter devletin içinde kaçak inşaata izin verilmeyecektir. Diyarbakır Ankara'dan kopartılamayacak, özerk olamayacaktır" dedi.  

"FEZLEKELERİ İNCELEMEK İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU"

Vural, dört eski bakan ile ilgili fezlekeleri incelemek için mahkemeye başvurduğunu anımsatarak, Ankara 11. İdare Mahkemesi'nin yaptığı başvuruyu kabul ederek idareden savunma istediğini bildirdi. 
22 Nisan'da verilen kararın kendisine yeni ulaştığını kaydeden Vural, TBMM Başkanlığı'nın 30 gün içerisinde bir savunma hazırlaması gerektiğini vurguladı. Vural, "Milletvekilleri, bu fezlekeleri inceleme yetkisini inşallah bu dava sonucunda alacaktır" dedi. 

"HALEP ORADA, ARŞIN BURADA"

Soruşturma komisyonu üyeliği ile ilgili bir soru üzerine Vural, MHP olarak, İçtüzük'te belirtilen hükümleri kapsayacak şekilde, komisyonda üyelik sıfatını taşıyacak milletvekillerinin olduğunu söyledi. Vural, "Oraya buraya sığınmasınlar. O konuşmuş bu konuşmuş... Bunlarla ilgili mazeret aramasınlar. Halep orada ise arşın burada. Yüce Divan'a, esas olan yargılanmadır" diye konuştu. 

"AKP'NİN KOMİSYONA ÜYE VERMEMESİ DAHA UYGUN"

AK Parti'nin Meclis soruşturmalarıyla ilgili "grup kararı aldığını" öne süren Vural, "Grup kararı alan AKP'nin bu komisyona üye vermemesi daha uygun olacaktır. Kahvaltılı toplantıya milletvekillerinin katılıp görüşme yapılması, AKP'li üyelerin tamamının, bu soruşturmanın Yüce Divan'a gitmemesi konusunda bir talimat aldığını ortaya koymaktadır" diye konuştu.  

"HÜSEYİN ÇELİK'E: ANLAYANA SİVRİ SİNEK SAZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili "CHP ve MHP'den çatı değil tencere kapak olur" sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Vural, "Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az" dedi. MHP'nin bir çatı adayı göstereceğini ve destek isteyeceklerini ifade eden Vural, "Onlar kendi geleceklerini biz Türkiye'nin geleceği açısından olaya bakıyoruz" ifadesini kullandı. 

"CHP'NİN BAŞBAKAN İLE İLGİLİ SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULMASI ÖNERİSİ"

CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili soruşturma komisyonu kurulmasını önereceğinin anımsatılması üzerine Vural, "Fezleke olmamakla birlikte Başbakan Erdoğan'ın sorumluluğu olduğu, sevk ve idare ettiği açık ve net. Başbakan bu hesabı vermekten kaçınmamalıdır" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim