Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyat belirsizliklerini ortadan kaldırmayı hedefledikleri ve levant kalite fındık için 16,5 lira olarak açıkladığı taban fiyata rağmen, Ordu Ticaret Borsası'nın fındık fiyatlarını 16 TL'den 15 TL'ye düşürmesine MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan tepki geldi. 

"HER TÜRLÜ EYLEME HAZIRIZ"

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan MHP'li Enginyurt, Ordu Ticaret Borsası'na tepki gösterdi. Enginyurt, "Fındık üreticisinin bahçede çektiği zahmeti yok sayarak, 2 ton fındık 15 TL'den alındı işlemi yaparak, Borsa tahtasına 15 TL yazan Borsalar, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin sözünü yere düşürmek istediler. Fındık üreticisinin hakkı için, her türlü eyleme hazırız" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz 26 Temmuz'da fındık taban fiyatını açıklamış, "Yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat kilogramda 17 lira, levent kaliteli kabuklu fındık için de taban fiyat kilogramda 16,5 liradır. Buna kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot-gübre desteği ve alan bazlı desteği de eklediğimizde kilogram fiyatları fiilen 19 lira ile 18,5 lira arasına gelmiş oluyor." ifadelerini kullanmıştı.  

Editör: TE Bilisim