ANKARA - MHP'de sonucu merakla beklenen ve Ordu eski milletvekili, Üst Kurul Delegesi ve MYK Üyesi Cemal Enginyurt'un açtığı dava lehine sonuçlandı. Mahkeme, MHP'nin 19 Haziran 2016'da yapılan olağanüstü genel kurulunun iptaline, bu genel kurulda alınan tüm kararların da yokluğunun tespitine karar verdi.

MHP üst kurul delegesi ve MYK Üyesi Cemal Enginyurt'un, partinin söz konusu olağanüstü genel kurulunun iptali talebiyle açtığı dava, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesince karara bağlandı. Duruşmaya davacı Enginyurt'un avukatı, davaya müdahale talebinde bulunan bazı üst kurul delegelerinin avukatları ile MHP Genel Merkezinin avukatı Yücel Bulut katıldı. Davada, Ümit Özdağ, Müsavat Dervişoğlu, Şefik Çirkin, Enez Kaplan ve Yurdadoğ Mutlu gibi üst kurul delegeleri de müdahil oldu. Enginyurt'un avukatı İbrahim Ethem Yiğit davanın kabul edilerek, olağanüstü genel kurulun iptalini istedi.

Mahkemenin kararında, "Buna göre, davacı Enginyurt tarafından açılan davanın kabulü ile 19 Haziran 2016'da yapılan MHP Olağanüstü Genel Kurulunun iptaline, bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verildi. Mahkemece verilen 23-24 Haziran 2016 tarihli tedbir kararlarının, karar kesinleşinceye kadar devamına hükmedildi. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin bu kararına karşı istinafa başvurulabilecek.

NELER YAŞANMIŞTI?

Milliyetçi Hareket Partisi'nde Çağrı Heyeti adı verilen bir grup partili, MHP Genel Merkezi'nin tanımadığını ilan etmesine karşın Olağanüstü Tüzük Kurultayı düzenlemiş, Genel Başkan ve yönetim değişikliği tartışmalarına sebep olmuştu. Bununla birlikte parti içindeki muhaliflerin kurultay talebine, MHP Genel Merkezi karşı çıkmıştı.
Editör: TE Bilisim