ORDU - Aday adaylığıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mimar Levent Çelik, "Müthiş zenginlikler katacağından emin olduğum projelerimle, gönlümle, enerjimle, samimi hezmet duygularımla bu seçimlerde Ak Parti'mizden Ordu milletvekilliğine aday adayıyım" dedi.

Çelik açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"22 yıllık bürokrasi kariyerim, biriktirdiğim bunca kişisel tecrübelerimle, ilişkilerimle, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın öncülüğünde, uzun süredir büyük Türkiye atılımlarını hayata geçirmiş üst düzey yönetim ekibinde teknik üst düzey bürokratı olarak zaten yer aldım. Bu çalışmalarımın birikimini artık Ordu'mun 2023 Türkiye'sine hazır olabilmesi yönündeki büyük projeleri sizlerle birlikte gerçekleştirmek için Ak Parti'mizden Ordu milletvekili aday adayıyım. Derin bir samimiyet ile özel fikirler, büyük hazırlıklar  yürüttüm  doğup büyüdüğüm bu güzel topraklarım için, sizlere hizmet için bu evladınızın kariyeri, liyakatı ve vizyonuna güvenin. O sizi asla mahçup etmez. Her güzel hizmet Ordu için. Adaylığımın öncelikle ülkeme, seçim bölgeme hayırlara vesile olması dileklerimle tüm hemşerilerime en derin sevgi, saygılarımı sunarım."

MİMAR LEVENT ÇELİK KİMDİR?

5 Ekim 1956 yılında Ordu'nun Ünye İlçesi'nde doğdu. 1980 yılında Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mimar olarak mezun oldu. 1992-1993 yılları arasında Hollanda'da 'Kentsel Dönüşüm Sistemleri' dalında çalışmalarda bulundu. 1981-1991 yılları arasında 'Mimari Proje Atölyesi' kurarak mimari projeleriyle inşaat uygulamaları yaptı. 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda, Bakanlık Müşavirliği, Teknik Bakan Danışmanlığı, Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü gibi görevlerde bulundu. Ayrıca, Bakanlık iştiraki olan (AŞTİ) Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi A.Ş.'de 3 yıl Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1997-2014 yılları arasında, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda 5 yıl boyunca Projeler ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, 2 yıl Belediye Projeleri Koordinatörlüğü, 8 yıl Başkan Başdanışmanlığı yaptı. Atandığı görevlerde Yönetici-Tasarımcı-Proje Koordinatörü olarak 18 yıl görev yaptı. Bu görevlere ilave olarak TOKİ iştiraki olan EPPY A.Ş.'de 2 yıl, Vakıf İnşaat ve Restorasyon A.Ş.'de 2 yıl, GEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak 5 yıl çalıştı. 


İstanbul-Seyrantepe 52 bin kişilik Galatasaray Türk Telekom Arena Stadı Projesi'nde, Ankara-Gölbaşı-Örencik 4 bin 600 konut ve sosyal donatı yapıları kentsel tasarım projesinde, Ankara-Eryaman 5-6-7 Etap 5 bin 316 konut ve sosyal donatı yapıları kentsel tasarım projesinde, Ankara-Turkuaz Vadisi 4 bin konut ve sosyal donatı yapıları kentsel tasarım projesi'nde, Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının kredilendirilme yöntemi ile restorasyonu projesinde, yurt genelinde TOKİ uygulamasıyla restorasyon projelerinde 212 adet korunması gerekli tarihi yapının restorasyon uygulamasında mimar olarak aktif görev aldı. 

Halen TOKİ'de Kentsel Dönüşüm Uzmanı olarak görev yapan Mimar Levent Akçay, evli ve 2 çocuk babası.
Editör: TE Bilisim