ANKARA - 65.Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan ve Başbakan yardımcılarının görev alanları ile bağlı kurum ve kuruluşları açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan 65. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısında, Kurtulmuş, toplantı devam ederken yeni kabinenin başbakan yardımcılarının görevleri ile bağlı kurum kuruluşların dağılımını açıkladı. 

"BAŞBAKAN YILDIRIM'A DİREK BAĞLI KURUMLAR"

Buna göre Başbakan Binali Yıldırım'a direk bağlı olan kurum ve kuruluşlar, MGK Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, TOKİ Başkanlığı, Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği.

"BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ'A BAĞLI KURUMLAR"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görev alanları ise 64.Hükümet'e oranla daha da genişletildi. Kurtulmuş, Hükümet Sözcülüğü, Kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi, Danıştay ile ilgili ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT Genel Müdürlüğü, AA Genel Müdürlüğü ve RTÜK.

"BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ'YE BAĞLI KURUMLAR"

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri, TBMM ile ilişkiler, Reformların ve Yatırımların Koordinasyonu ve İzlenmesi, Yatırım Ortamının iyileştirilmesi olarak belirlenirken, SPK Başkanlığı, BDDK ve TMSF oldu.

"BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK'E BAĞLI KURUMLAR"

Hazine Müsteşarlığı, T.C Merkez Bankası, T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O Genel Müdürlüğü Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e bağlandı. 

"BAŞBAKAN YARDIMCISI TÜRKEŞ'E BAĞLI KURUMLAR"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri, MGK'nın tavsiye kararlarının ve görüşlerinin Bakanlar Kurulu'na sunumu, koordinasyonu ve izlenmesi, Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. Yıl Anmaları ile ilgili konuların koordinasyonunun yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK'A BAĞLI KURUMLAR"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın görevleri, insan hakları ve ilgili konular ve insan hakları ile ilgili konuların koordinasyonu olarak belirlenirken, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı.
Editör: TE Bilisim