ANKARA - AK Parti Genel Merkezi'nde hareketli saatler yaşanıyor. Partinin kurmayları bir taraftan 22 Mayıs'taki Olağanüstü Genel Kongre hazırlıklarını yaparken, diğeör taraftan da yeni Genel Başkan ve Başbakan adayının kim olacağı sorusunu partililere yöneltiyor. 

Genel Merkez'deki temayül yoklamalarına parti yöneticileri ve belediye başkanlarından sonra bugünde kabine üyeleri katıldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da, temayül öncesinde parti Genel Merkezi girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ak Parti'nin Türkiye'de halkın yüzde 50'sinin oyunu almış bir parti olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, Ak Parti'nin ikinci önemli değişim sürecine hazırlandığını söyledi. Yeni değişim döneminde de teamüllerin ne olduğu ve olacağının belli olduğunu belirten Kurtulmuş, "Ak Parti siyasi hareketinin, sadece bir parti olarak değil, bir hareket olarak gördüğümüz bu hareketin lideri bellidir. Dolayısıyla bu süreçte teamüllere uygun bir şekilde bütün ilgili arkadaşlarımıza görüşleri sorulacak. Bunun sonucu olarak da Pazar günü inşallah çok güzel bir kongre yaparak Türkiye bu değişimi de gerçekleştirecektir" dedi.

KURTULMUŞ, KENDİSİ İÇİN NE DEDİ?  

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayları arasında kendi isminin de geçtiğinin hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Biz hiçbirimiz bu siyasi hareketin içerisinde, hiç kimse kendi şahsı adına hesap yaparak yol almaz. Burası bir dava hareketidir. Türkiye'nin geleceği, hatta çok geniş coğrafyada insanların geleceği, neredeyse Ak Parti ile özdeşleşmiş bir durumdadır. Dolayısıyla bizim bu çerçevede hiçbir kimsenin kişisel bir hesabın içerisinde olması söz konusu olmaz. Bu süreçler, nezaketi içerisinde ilgili kurullarda konuşularak gerçekten son derece olgun bir şekilde yürütülür. Şimdiye kadar da böyle oldu. Bundan sonra da böyle oldu. Hiç şüpheniz olmasın, Pazar günü de olacak olan kongre bütün dünyanın gözünün üstünde olduğu bir kongre olacak. Bu kongrede verilen mesajlarla birlikte, kongrede ortaya çıkan birlik beraberlik mesajlarıyla birlikte, inanın kongreden sonra, Pazartesi'den itibaren Türkiye, çok daha sağlam, çok daha sağlıklı bir şekilde yoluna devam edecektir. Kaldı ki, hem Türkiye'nin, hem bölgenin, hem de Türk siyasi hayatının çok önemli meselelerinin olduğu bir dönemden geçiyoruz. Ak Parti'ye karşı milletin bu kadar çok teveccüh göstermesinin temel nedenlerinden birisi Yeni Türkiye'yi kurma iddiası ve sorumluluğudur. Ak Parti böyle bir iddiadadır ve milletimiz de Ak Parti'ye böyle bir sorumluluğu vermiştir. Ak Parti'nin bütün neferleri de, her birimiz de bu sorumluluğun farkında olarak yolumuza devam edeceğiz."

Kurtulmuş, Ak Parti'de yeni Genel Başkan ve Başbakan isminin ise önümüzdeki Perşembe veya Cuma günü açıklanabileceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim