ORDU - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bazı inceleme, ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e gitti. Kurtulmuş, Bişkek gezisine eşi Sevgi Kurtulmuş'u da getirdi. 

"AK PARTİ ORDU MİLLETVEKİLİ İHSAN ŞENER DE YANINDA"

Kırgızistan gezisinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a sürpriz bir isim daha eşlik etti. Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener de, Kırgızistan gezisine giden heyet içerisinde yer aldı. 

"TÜRKİYE-KIRGIZİSTAN KARMA EKONOMİK KOMİSYON TOPLANTISI'NA KATILACAK"

Bişkek Manas Havalimanı'nda Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç ve Kırgızistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Kılıçbek Cakıpov tarafından karşılanan Kurtulmuş ve Şener'in gezisi 3 gün sürecek. Kendisine ait sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyon toplantısına katılmak üzere Bişkek'teyiz. Programımızın ilk gününde Manas Üniversitesi'ndeki Gaspıralı İsmail Sempozyumu'na katıldık ve Üniversite Senatosu ve Rektör Sabahattin Balcı Hocamıza misafir olduk. Sempozyumun ardından Büyükelçiliğimizde Kırgızistan'da yatırım yapan işadamlarımızla birayaya geldik. Akşam ise Ahıska Türkleri Derneği tarafından düzenlenen programa iştirak ettik. Bişkek'te TİKA tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan ekmek fabrikasında incelemelerde bulunduk." 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve beraberindekilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Kırgız Cumhuriyeti Başbakanı Comart Otorbayev ve Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev ile bir araya geleceği de öğrenildi.
Editör: TE Bilisim