ORDU - Başbakan Yardımcısı, Hükümet Sözcüsü ve Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, bugün Ordu'ya geldi. Ordu-Giresun Havalimanı'na inen ve Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, ilçe belediye başkanları, milletvekili adayları ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş'un ana gündeminde ise terör olayları ve 1 Kasım seçimleri vardı. 20 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de eş zamanlı olarak terör olaylarının yaşanmaya başladığını söyleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Suruç'taki katliamdan sonra Türkiye'nin her yerinde terör hadiselerini yaşıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'DE TERÖR CİDDİ ŞEKİLDE SONA ERDİRİLECEKTİR"

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Malesef hergün, neredeyse hergün güvenlik güçlerimize karşı, sivil halka karşı bir takım terörist saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz ancak 20 Temmuz'dan bu yana olan sürece baktığınız zaman da, güvenlik kuvvetlerimizin çok yüksek bir koordinasyonla ülkenin her yerinde terör örgütüne karşı çok ciddi bir harekat düzenlemekte olduğunu görüyorsunuz. Bu anlamda terör örgütünün ciddi zaiyatlar verdiğine hep beraber şahit oluyoruz. Bu anlamda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde halka da ciddi bir güven gelmiştir. Artık devletin bu anlamda kendilerine sahip çıktığını, ülkenin her yerinde duruma hakim olduğu görülüyor. Bundan dolayı da halkımız ciddi bir memnuniyet içerisindedir. Ümit ediyoruz ki, terör örgütü tamamıyla silahı bırakacak noktaya getirilecek ve Türkiye'de terör ciddi şekilde sona erdirilecektir." 

"DEMOKRASİ BARUTLA, SİLAH SESİYLE, KAN KOKUSUYLA YAN YANA GELMEZ"

Türkiye'de yaşanan terör olaylarının ardından sivil halkla terör örgütü arasına mesafe koymaya çalıştıklarını belirten Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yapılan terör operasyonlarında da sivil vatandaşla terör örgütü üyelerini ayırdıklarını söyledi. Kurtulmuş açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü:

"Birçok yerde son derece zor operasyonlar yapılıyor ama çok şükür bu operasyonlarda güvenlik kuvvetleri büyük bir titizlikle sivil vatandaşlarımızı terör örgütü üyelerinden ayırarak, onların kılına zarar vermeyecek şekilde bu operasyonları yapmaya gayret ediyor. Ümit ediyorum ki, büyük mesafe alındı. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde de memleketin her yerinde seçim güvenlikli bir ortamda yapılacak, huzur içerisinde yapılacak. Çünkü demokrasi, barutla, silah sesiyle, kan kokusuyla yan yana gelmez. Dolayısıyla bizim bu güvenliği sağlamak Türkiye'nin öncelikli meselelerinden birisidir." 

"1 KASIM'DA TÜRKİYE'DE SANDIKTAN İSTİKRAR ÇIKACAKTIR"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş 1 Kasım Erken Genel Seçimleri'ne de değinerek, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde seçim güvenliği bakımından üst düzey çalışmalar yapıldığını vurgulayarak, "Sandıkta milletimizin iradesi nasıl tecelli edecekse, kime, hangi partiye oy verecekse hangi adaya oy verip ona kendi vekili olarak Parlamento'ya gönderecekse milletin kararının başımızın üstünde yeri var. Son derece ona saygılı oluruz ama hiç kimsenin milletin kararını ipotek altına alma hakkı yoktur. Ne bunu bir takım manüplasyonlarla, ne silah korkusuyla, ne can korkusuyla, ne tehditle, hiç kimsenin halkın oyunu, iradesini bir baskı altında tutması asla kabul edilemez. Bunu da, ciddi şekilde inşallah sağlayacağız. Ve Türkiye'de herkes dilediği yerde, dilediği partiye, dilediği adaya oy verecek bir seçim ortamını inşallah Türkiye sağlayacaktır. Sonunda da 1 Kasım'da Türkiye'de sandıklardan istikrarın çıkacağına inanıyoruz. Sandıklarda yeniden güçlü bir şekilde Türkiye'nin bundan sonraki yoluna yürümesini ortaya kolacak bir irade milletimiz tarafından ortaya konulacaktır" dedi. 

"AYNI MİLLETİN BİR PARÇASI OLARAK BİR ARADA OLACAĞIZ"

Türkiye'nin terör olayları bakımından zor bir süreçten geçtiğini belirten Kurtulmuş, 35 yıldır devam eden bu olayların arka perdesini de bildiklerini belirterek şöyle devam etti:

"Terör sadece terör örgütünden ibaret değil. Terörün arkasında, bu örgütlerin arkasında nice büyük güçlerin, nice yerli-yabancı güçlerin istihbarat destekleri var, lojistik destekleri var, silah destekleri var. Siyasi destekleri var. Bütün bunların hepsini biliyoruz. Terörün amacı Türkiye'de sadece Hükümet'i köşeye sıkıştırmak değil, terörün amacı sadece kendi terör örgütünün hedeflerini ortaya koymak değil. Son olaylarda gördük ki, terörün amacı bu memlekette Türk'ü Kürt'e düşman etmek, Kürt'ü Türk'e düşman etmek. Dolayısıyla bu memlekette bir iç savaşın alt yapısını hazırlayacak hiçbir girişime bu halk müsade etmez. Şunu çok net bir kere daha ifade ediyoruz. Terör örgütüyle mücadele hepimizin vazifesidir, ama bu mücadelede asla vatandaşlarımızın arasında bir ikilik, vatandaşlarımızın arasında bir ayrışmaya da müsade etmeyeceğiz. Türk'ün Kürt'ten ayrı bir şekilde, ya da Kürt'ün Türk'ten ayrı bir şekilde bu toprakları kendisine vatan yapması mümkündür. Dolayısıyla bu ortak vatanın evlatları olarak, aynı milletin bir parçası olarak bir arada olacağız. Terör ne kadar saldırırsa, milletimizin fertleri birbirine daha fazla kenetlenecek, daha sıkı bir şekilde sarılacak ve inşallah bu beyayı savuşturup milletimizi esenliğe kavuşturacağız."
Editör: TE Bilisim