Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nde düzenlenen iftara davet edilen AK Parti Genel Başkanvekili ve eski Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'deki güncel meselelerden bahsetti. 

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI İLİ KARŞI KARŞIYAYIZ"

Türkiye'nin ve Dünya'nın zorlu bir süreç ve sınavdan geçtiğini belirten Kurtulmuş, "Bugün Dünya'da tabiri caizse henüz adı konulmamış ama son 5-6 yıldır belki daha uzun süredir başlamış olan 3. Dünya Savaşı ile karşı karşıyayız. Şu anda belki ekonomik bir savaş olarak görüyoruz, ticaret savaşları olarak görüyoruz. Bir tarafında Amerika'nın bir tarafında Rusya'nın bir tarafında Amerika'nın diğer tarafında Avrupa Birliği'nin hepsinin bu denklemin içerisinde bir şekilde yer tutmaya, yer edinmeye çalıştığı bir süreçten geçiyoruz" dedi.

"ABD ORTADOĞU'DA YÜZYILIN PLANI İÇİN HAREKETE GEÇİYOR"

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin desteğini alan ABD'nin yüzyılın planını devreye sokmaya çalıştığını belirten Kurtulmuş, "ABD, Ortadoğu'da yüzyılın planı denilen bir planı uygulamak için harekete geçiyor. Önümüzdeki günlerde Birleşik Arap Emirlikleri'nde bununla ilgili bir toplantı düzenlenecek. Amerikalıların huyu böyledir. Önce basına sızdırır, konu pişmeye başlar. İşin özeti Filistin'in bitirilmesi, Filistin Devleti diye bir meselenin Dünya gündeminden kaldırılmasıdır. Bir taraftan bunun üzerinden Ortadoğu'ya yeni şekil verilmeye çalışılıyor."

"BÜYÜK RESMİN FARKINDA OLALIM, GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTENMİYOR"

"Sayın Trump'ın başkent olarak Kudüs'ü kabul ettiğini açıklaması öyle tesadüfen aklına estiği için yapılmış bir açıklama değildir. Bütün bunları ortaya koyduğumuz zaman, ortaya bir şey çıkıyor. Bu bölgede güçlü ve büyük bir Türkiye istenmiyor. Bu büyük resmin farkında olalım. Oynanan oyunun farkında olalım. 2 asırdır devam eden emperyal projenin hele hele 21 yüzyılın ilk çeyreğindeki acımasız versiyonunu iyi bilen güçlü ve büyük bir Türkiye istemiyorlar. S-400 krizinin arkasındaki de odur. Bir takım vekâlet savaşları üzerinden Türkiye'nin üstüne yüklenme sebebi de budur. FETÖ vasıtasıyla Türkiye halkının bölüp parçalanmak istenmesinin, siyasi iradenin bir şekilde zayıflatılması istenmesinin amacı da budur."

Editör: TE Bilisim