Üsküdar Belediyesi tarafından İstanbul'da düzenlenen 'Küresel Kriz ve Yeni Türkiye Vizyonu' isimli toplantıya konuşmacı olarak katılan AK Parti Genel Başkanvekili ve eski Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, üçüncü dünya savaşının ekonomik anlamda başladığını belirterek, yaratılan terör örgütleri eliyle gerçekleştirilen vekalet savaşlarının da yavaş yavaş bitmeye başladığını söyledi. Kurtulmuş, Türkiye'nin bu savaştan güçlü çıkması gerektiğini de vurguladı.  

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI EKONOMİK OLARAK BAŞLADI"

Kurtulmuş, üçüncü dünya savaşının bugün görüldüğü şekliyle başladığını belirterek, "Aslında üçüncü dünya savaşı bir şekilde başladı, bu sefer ekonomik olarak başladı. Bir tarafında Çin'in bir tarafında ABD'nin, arada Avrupa'nın, Japonya'nın, Rusya'nın, diğer ülkelerin yelpazeye doğru çekilme gayretlerini bir şekilde her iki gücün de ortaya koymaya çalışacağı bir döneme geliyoruz. Öncelikle bu savaş denemesi, vekalet savaşları üzerinden Ortadoğu'da denendi. Birisinin vekilinin adı DEAŞ, diğerinin vekilinin adı PYD, PKK, ötekininki başka bir şey. Sadece şu soruyu sorsanız, vekalet savaşlarının ne hain bir oyun olduğunu anlarsınız. Ne oldu da DEAŞ denilen topluluk, 'bir zamanlar 90 bine yakın silahlı gücü olduğu tahmin ediliyordu' nasıl oldu da, bir kaç ay içerisinde dünyanın dört bir tarafından savaşçılar oraya getirildi ve ellerinde dünyanın en büyük ordularında bulunan ölüm silahları bu insanlara verilerek, bu insanlar bir terör örgütü haline getirildi? Cevabı çok basit, eğer DEAŞ diye bir şey olmasaydı Suriye'nin paramparça edilmesi mevzubahis olamazdı, Irak'ın böylesine politik olarak parçalanması söz konusu olamazdı. Aynı şekilde PYD'ye, YPG'ye bu silahları verenler, acaba hangi saiklerle verdiler? Eğer o silahlar verilmemiş olsaydı, bugün Suriye'nin bir bölgesinde de bir terör örgütü bu kadar güçlü bir şekilde olmayacaktı. Biz, Türkiye olarak başından beri vekalet savaşının dünyanın en kirli savaşlarından birisi olduğunu biliyoruz. Vekalet savaşları, elini ateşe sokmak istemeyenlerin, masum yüz binlerce, milyonlarca sivili öldürerek, güç elde etme mücadelesidir. Bugün geldiğimiz noktada artık hepsi görüyor ki Suriye meselesini hiçbir ülke tek başına çözemez, ne Rusya ne ABD..." diye konuştu.

"VEKALET SAVAŞLARI BİTTİ, TİCARET SAVAŞLARI BAŞLADI"

Numan Kurtulmuş, gelinen noktada vekalet savaşlarının neredeyse bittiğini ve bundan sonra devam edemeyeceğini belirterek, "Bunun yerine dünya ölçeğinde ticaret savaşları başladı. Trump'ın sabah aklına esiyor 'Demir çeliğin, alüminyumun vergilerini yüzde 45 artırdım.' Hani liberal ülkeydi? Hani serbest piyasa ekonomisi vardı?" diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilisim