ANKARA - Bakanlar Kurulu sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan ve ardından Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu olan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözçüsü Numan Kurtulmuş, "Referandumda evet oyundan sonra bu terör örgütlerinin hiçbir sesi çıkmayacak hale gelirler. Bu terör örgütlerinin referandumdan sonra sesleri solukları iyice kısılacaktır" diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU: "SON DERECE HAZİN, UTANÇ VERİCİ"
Bunun üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu da, merhum Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 24. yılı dolayısıyla Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'yu evinde ziyaret etti, ardından Uğur Mumcu Sokağı'nda düzenlenen törene katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Kurtulmuş'un bu sözleri için, "Bu şu anda 'terörü biz destekliyoruz'un itirafıdır. Yani 'sürekli terörü besliyoruz, terör örgütlerine göz yumuyoruz, insanlar ölüyor, insanlar katlediliyor, eğer bizi seçerseniz, başkanlık rejimini getirirseniz, tek adam rejimini getirirseniz terör bitecek' anlamına geliyor. Bu çok talihsiz bir itiraftır, eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir ve bunu da Hükümet Sözcüsü açıkça itiraf etmiştir. Çok üzgünüm böyle bir lafı asla duymak istemezdim, Numan Kurtulmuş gibi birisinin kalkıp bu itirafı 80 milyonun önünde yapmış olması gerçekten son derece hazindir, utanç vericidir" açıklamalarını yaptı. 

KURTULMUŞ: "BASİRETSİZLİKTİR, VAY ANA MUHALEFETİN HALİNE"
Bunun üzerine Kurtulmuş'tan Kılıçdaroğlu'na yanıt gecikmedi. Kendisine ait Twitter hesabından açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun buünkü açıklamasından anlaşılıyor ki, kendisi ne söylediklerimi okumuş, ne de dinlemiştir. Bir muhabirin yorumunu katarak yönelttiği soruya, sözlerimi çarpıtarak ve bağlamından kopararak cevap vermesi siyasi suiistimaldir. CHP Lideri'nin 'Olay böyleyse' sözünün arkasına saklanarak gündem oluşturma kaygısıyla ağzına geleni söylemesi en hafif tabirle basiretsizliktir. Eğer bu sözlerimden Sayın Kılıçdaroğlu, bugünkü söylediklerini anlamışsa vay ana muhaletefin haline" ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim