ANKARA - Türkiye'de bir çok ilde ilan edilen sokağa çıkma yasakları, askerlerin tanklarla şehirleri kuşatması karşısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeniden adeta sıkıyönetim ilan edildi. Hükümete çağrım şu, dış politikanı yeniden gözden geçir" dedi.

"BU ÜLKE 12 YIL İÇİNDE NASIL BU HALE GELDİ?"
 
Hükümet'i yanlış dış politika izlemekle itham eden Kılıçdaroğlu, "Yanlış dış politika izliyorsunuz, bu dış politika Türkiye'ye yarar getirmez dedik. Türkiye, Ortadoğu bataklığına sürükleniyor, sakın Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin dedik. Bize, Ortadoğu bataklık değildir diye cevap verdiler. 12 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyordu ve bu ülke 12 yıl içinde nasıl bu hale geldi? Bu Hükümet'e, şapkanı al önüne koy diyoruz. Neden bizi Ortadoğu bataklığının içine sürüklediniz?" diye konuştu.

"BAYRAK VE ATATÜRK'E SAYGI DUYMAYANIN BU TOPRAKLARDA YERİ YOK"

Kılıçdaroğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Şiddete misliyle karşılık vermek ifadesi son derece tehlikeli bir ifadedir. Şiddetin şiddeti doğurduğunu devleti  yönetenlerin bilmesi lazım. Devlet intikamla yönetilmez, hırsla yönetilmez, şiddetle yönetilmez. Devlet akılla yönetilir, mantıkla yönetilir. Devleti yönetecek kişide önce aklı egemen kılacak bir iradenin olması lazım. Kavga olur mu? Efendim şiddet misliyle şiddet görecektir. Bu yanlış bir anlayıştır dünyanın hiçbir tarafında da kabul gören bir anlayış değildir. Biz ana muhalefet partisi olarak nasıl vatandaşı sükunete davet ediyorsak iktidardakilerinde vatandaşı sağduyuya, sükunete davet etmesi lazım. Ben şiddeti misliyle bastırırım dediğiniz andan itibaren Türkiye’de kargaşayı başlatırsınız. Vatandaşları sağduyuya davet ederken, şunun da altını özenle çizmek isterim. Bir toplumun ortak değerleri vardır. Bu değerlerin birincisi bayraktır. Bayrağına saygı duymayan insan olmaz. Mustafa Kemal Atatürk düşmanlarının bile saygı duyduğu bir liderdir, bir dünya lideridir. Bu toprakların yetiştirdiği bir liderdir. Bizim insanımızdır. Ona saygı duymayan insanın bu topraklarda yeri yoktur. Hepimiz bayrağımıza, Mustafa Kemal Atatürk'e saygı duyacağız." 
Editör: TE Bilisim