CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'na özel bir uçakla geldi. Partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Ordu oldu.

Miting yapmayı tercih etmeyen CHP Lideri, Boztepe'deki bir otelin toplantı salonunda STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu. Gündemine yerli otomobil ve askeri fabrikaları alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Niye bunu Katar Ordusu'na verdin diye soruyoruz. Sayın Erdoğan cevap veriyor, diyor ki, 'Kamu imkanlarıyla bu fabrikayı organize etmek istediğimiz zaman yatırım için 50 milyon dolar gerekiyor' diyor. Devasa Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milli geliri 800 milyar dolar. Kardeşim, sen o sözleşmeyi iptal et, vallahi de billahi de 50 milyon doları ben sana bulacağım. Sözleşmeyi iptal et, 50 milyon doları bir hafta içerisinde bulamazsam, ben siyaseti bırakacağım. Sen de kurtulacaksın” şeklinde konuştu.

17 YILDIR FINDIK SORUNU ÇÖZÜLMEZ Mİ?

AK Parti'ye de fındık üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, "Fındık sorunu ben bildim bileli var" dedi, şu ifadeleri kullandı: 

"Bir siyasal parti 17 yıldır iktidarda. 17 yılda diğer sorunları saymıyorum, Allah aşkına fındık sorunu çözülmez mi? 17 yılda? 1 yılda çözülecek olaydır, 6 ayda çözülecek olaydır. 17 yıldır niye çözmüyorlar? Yakında fındık ithal ederlerse hiç şaşmayın. Hiç şaşmayın. Fındık sorunu ben bildim bileli var, bir türlü çözülmüyor. Çözmüyorlar. Fındık üreticileri sorunu çözmeyen iktidara sahip çıkıyorlar. Niye sen sorunu çözmedin, biz de perişan olduk. Ağustos ayında fındığı topluyorsunuz, Ağustos'un sonunda Eylül'de satıyorsunuz, Ekim'in sonunda da fındık fiyatları açıklanıyor. Vatandaş zaten fındığını. Ne yapacak? Sattı zaten. 17 yılda şu olsaydı ben kabul ederdim. Efendim ben bunu yapacaktım ama, bir koalisyon ortağım var. O bana izin vermedi. Bir gerekçe bulurduk. Tek başına iktidarsın, istediğin kanun çıkardın. İstediğin kararname çıkardın. İstediğin bakan tayin ettin. İstediğin genelge çıkardın. İstediğin ülkeden istediğin malı ithal ettin."

Editör: TE Bilisim