ANKARA - Ankara Çayyolu'ndaki Zafer Koleji'nin açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çağdaş uygarlığa eğitimle ulaşılabileceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Cumhuriyet'i kurduklarında ilk yaptıkları işin millet mekteplerini ve köy enstitülerini açmak olduğunu da sözlerine ekledi. 

"DEVLET AKILLA YÖNETİLİR, ÖFKEYLE DEĞİL"

Danıştay'ın kuruluş yıldönümü toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasındaki tartışmaya ilişkin sorulan soruları da yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan Erdoğan'ın Danıştay'daki tavrını nasıl buldunuz?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi: " Danıştay'ın 146. yılını kutlama töreninde ortaya çıkan tablo, devlet yönetme ehliyetini kaybetmiş birinin tutum ve davranışının topluma yansımasıdır. Devleti yönetmeye talip olanlar, devleti akılla yönetirler, öfkeyle değil. Sayın Metin Feyzioğlu orada konuşuyor, hukuk dersi veriyor, kaygılarını dile getiriyor, her kesime eleştiri var. Anamuhalefet partisine de eleştiri vardı ama biz saygıyla dinledik. Demokrasiye inananların eleştiriye saygı göstermesi gerekiyor. Biz aynı saygıyı göstermeye devam edeceğiz." dedi.  

"CUMHURBAŞKANI'NIN GİTMESİ DOĞRU OLMADI"

"Cumhurbakanı Abdullah Gül'ün Başbakan Erdoğan ile Danıştay'tan ayrılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, başbakanlık koltuğunda oturan zatı sakinleştirmeye çalıştı. Ama bir türlü sakinleştiremedi. Tören bitmeden Sayın Cumhurbaşkanının salonu terk etmesi doğru değil, törenin bitmesi gerekiyordu. Çünkü çıkan bütün konuşmacılar, 'Sayın Cumhurbaşkanım' diye söze başladı. O nedenle doğru olmadı" diye cevapladı.
Editör: TE Bilisim