ANKARA  Kapusuz, yazılı açıklamasında, Soma'da meydana gelen maden kazasının kendilerini derinden yaraladığını ve hükümetin devletin tüm imkanlarını seferber ederek, madende kalan işçileri kurtarmak için çaba sarfettiğini bildirdi. 

Başbakan Erdoğan'ın, bakanların ve bölge milletvekillerinin olay yerinde çalışmaları bizzat takip ettiklerini anlatan Kapusuz, şunları kaydetti:

"Bu acı üzerinden siyasi çıkar sağlamaya çalışanlara da yazıklar olsun diyoruz. İnsan hayatı üzerinden siyaset yapmak gerçekten utanç verici bir şey. Herkesi vicdanlı ve insaflı olmaya davet ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışmamızın en üst seviyede olacağı bir gündeyiz. Bu dayanışmanın en güzel örneğini Soma'da madenden sağ çıkan işçilerimiz göstermektedir. Sağ çıkan işçiler, arkadaşlarını kurtarmak için tekrar madene girmek istemektedir. İşte bu kardeşlik duygusunu, dayanışmayı ve şuuru milletçe göstermemiz gerekiyor.

Elbette bu kurtarma çalışmaları sona erdikten sonra gereken tahkikatlar yapılacak ve varsa sorumlular en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir. İhmali olanlar varsa hukuk karşısında bunun hesabını verir."

Vefat edenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır temennisinde bulunan Kapusuz, yaralılara acil şifa diledi. 
Editör: TE Bilisim