ORDU - 16 Nisan Anayasa Değişikliği referandumunda AK Parti ile MHP arasındaki ittifak sürüyor. Bu kez yeni kabine revizyonunda AK Parti'den kimler, MHP'den hangi isimler yer alacak tartışmasında. Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın kulis haberlerine göre MHP'ye 2-3 bakanlık verilmesi gündemdeyken, Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş'un adı ise hiç geçmiyor.

"KURTULMUŞ ADI KONUŞULMUYOR"

Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın adı Dışişleri Bakanı, Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in kalması durumunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yerini koruyacağı, Şimşek'in görevden alınması durumunda ise bu göreve Albayrak'ın getirileceği öne sürülüyor. 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü'nün yerlerini koruyacakları, AB Bakanı Ömer Çelik ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın ya görev yerlerinde kalacakları ya da Başbakan Yardımcısı yapılabilecekleri iddia ediliyor. 

Cevdet Yılmaz, Abdulhamit Gül, Fatih Şahin, Ahmet Aydın, Kasım Gülpınar'ın ismi yeni bakanlar arasında geçerken, kabinede ikinci kadın bakan olarak Radiye Sezer Katırcıoğlu ve AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın da adı geçiyor.
Editör: TE Bilisim