Cumhuriyet Halk Partisi'nde "Delege isterse aday olurum" diyerek Genel Başkan adaylığında tekrar konuşulan isimler arasında yer alan Muharrem İnce, hem "Bana selam verenleri harcıyorlar" dedi, hem de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun'a methiyeler yağdırdı.  

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programında konuşan CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, açıklamalarıyla adeta CHP yönetimini topa tuttu.

Parti içerisinde büyük yanlışlar yapıldığını belirten İnce, "Mehmet Kesimoğlu bizim eski milletvekilimiz ve belediye başkanımız. Tekrar belediye başkan adayı olmak istiyor. Anketlere bakıyoruz, kazanıyor adam. Son 31 Mart seçimlerinde aday yapılmadı. Hırsız mı? Hayır. Yeteneksiz mi? Hayır. Beceriksiz mi? Hayır. Neden aday yapılmadı? Muharrem İnce'yi desteklediği için. Özür dilemeleri lazımken, Mehmet Kesimoğlu'na destek oldu diye 164 kişiyi disipline gönderiyorlar. Ablası var, ablası CHP üyesi. Ne yapacaktı ablası? Kardeşine oy vermeyip de ne yapacaktı?" diye konuştu. 

BANA SELAM VERENLERİ HARCIYORLAR DEDİ
CHP'Lİ SEYİT TORUN'A METHİYELER YAĞDIRDI HELAL OLSUN DEDİ

Kesimoğlu'nu konuşan CHP'li Muharrem İnce, ardından benzer durumların Ordu'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un Ordu Belediye Başkanlığı görevini yaptığı yılları hatırlattı, Kesimoğlu'na karşı Seyit Torun'u örnek göstererek, "Geri dönelim, filmi saralım. Kim veriyor, MYK. MYK'da Belediyelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, geçmişte CHP O'nu aday yapmadı, O da gitti DSP'den belediye başkanı seçildi. Daha kötüsünü yapmış, bağımsız da değil, ama helal olsun. Yine de bir tabela partisinden seçim kazanmış. Aferim, seçim kazanmış. Yapmıyorsun gider başka yerden aday olur adam. Seçilir yani, babanın çiftliği değil ki parti. Önceden bana destek olanları harcıyorlardı, şimdi selam verenleri harcıyorlar. Yazık ediyorlar partiye. Ayıp günah, bu doğru birşey değil. Bu yaptıklarının ceremesini çekerler, bedelini öderler. Oyları düşer. 

CHP'Lİ TORUN'A SORULDU, GEÇİŞTİRDİ

Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, İnce'nin açıklamalarını "Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal yapısı vardır. Yapılmış, alınmış her kararın mutlaka bir belgesi, bilgisi vardır. Hiç kimse CHP'nin üzerinde değildir" diyerek geçiştirdi.

Editör: TE Bilisim