CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Şişli'de bir otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Ordu Valisi Seddar Yavuz'u ettiği hakaretleri 'etmedim' diyemedi "Ben basitliğini ifade ettim" demekle yetindi.

Karadeniz seyahatinin Ordu ayağında havalimanında yaşanan tartışmaları 'gölgeleme' olarak niteleyen İmamoğlu, "Karadeniz seyahetimizin tabiki esas gündeme oturması gereken hususlar değil de, Sayın Ordu Valisi ve VIP tartışması üzerinden gölgeleme çabası. Gerçekten üzüntü verici" dedi. 

"VALİ BEY BİZE TUZAK KURMUŞTUR"

Kargaşanın yaşandığı süreçte VIP kapısındaki otopark giriş bariyerleri açıldığını ve araçlarının içeriye alındığını belirten İmamoğlu, kargaşayı ise içeriye girdiğinde fark ettiğini söyledi. Ordu Valisi Seddar Yavuz'u kendilerine tuzak kurmakla itham eden İmamoğlu, "Yani bizim VIP'den geçmemize dönük bir engel oluşturulacaksa, ya da Vali buna müsade etmiyorsa kapatırsın VIP salonunu, kapatırsın ışıklarını. Kimseyi içeri almazsın. Ben içeri giriyorum, ortada bir kaos, karmaşa. Böyle bir ortamda bize Sayın Vali bir tuzak kurmuştur. Basitçe, yani altını çiziyorum tuzak kurmuştur. Yani bir tuzakla bir şov yaparak ne yazık ki, hani Karadeniz'deki o güzel ortamı, atmosferi gölgeleme çabası içerisine düşmüştür" ifadelerini kullandı. 

"HAKARET ETMEDİM" DİYEMEDİ

İmamooğlu basın toplantısında, 'Böyle bir cümle ağzınızdan çıktı mı, çıktıysa eğer özür dileyecek misiniz?" şeklindeki gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine "Ben size bütünüyle olayı anlattım, ruh halimi anlattım. İçeride söylediklerimi anlattım. Yani, kurban olayım gidelim. Sayın Vali Bey'e rütbe tartırmayalımı da anlattım. Oraya gittim polislere, sizle bu işlerin hiçbir alakası yoktur. Bir takım çünkü itişler, kakışlar olmuştu yani uzaktan gördüğüm kadarıyla. Onlara da gereken ifadeyi söyledim. Ben 20 konuşma yaptım o gün. Tam 20 konuşma. Yani yanımda olan insanlar sesimin çıkmadığını, yani bazı kelimelerin yarısının çıktığını, yarısının çıkmadığını iyi biliyorlar. Orada o gün herkes benimle beraberdi. Hatta Ordu konuşmamda, dura dura yani bazı kelimelerin yarısının çıktığı, yarısının çıkmadığı şekliyle mitingi tamamladığımı da biliyor. Tekrar ifade edeyim. Ben Vali'nin basitliğine gereken ifademle orada işarette bulundum. Polisin ne anladığı ne anlamadığı beni ilgilendirmiyor" dedi.

"Yani bu cümle mi çıktı ağzınızdan?" şeklindeki ikinci bir soruya da, "Ben basitliğini ifade ettim" dedi.

"VALİ YAVUZ'DAN ÖZÜR DİLEMEDİ"

Ekrem İmamooğlu, "O basitliğe ithafen bir özür açıklaması olacak mı?" şeklindeki bir başka soruya ise, "Ne için özür? Vali Bey özür dileyebilir bizden yani. Bize yapmış olduğu tuzaktan dolayı Vali Bey bizden özür dileyebilir. Bekliyoruz zaten. Benim hangi kısmıyla ilgili özür dileyeceğim bilmiyorum veya bir polisin ayağına basmışsam özür dilerim. Ya da polise bir ters tavırda bulunmuşsam özür dilerim, ama ben polisten gittim helallik istedim. Bir hata yapılmışsa size kusura bakmayın dedim ve size yapılan bir şey değildir bu, ki polis tabi alınan verilen talimata göre hareket etti orada" şeklinde açıklamalarını tamamladı. 

Editör: TE Bilisim