AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bütün Dünya'yı esir alan Koronavirüs Salgını nedeniyle Dünya genelinde hem küresel ekonominin, hem de bugünkü siyasal sistemin geri dönülemez bir yola girdiğini belirterek, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını söyledi. 
Kurtulmuş, "Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Dünya'nın ekonomik ve siyasal sistemi bu haliyle bundan sonra devam etmeyecek. Çünkü bu salgın dolayısıyla bir kez daha gördük ki, Birleşmiş Milletler'in, Güvenlik Konseyi'nin, Dünya Sağlık Örgütü'nün, Uluslararası Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin, Dünya Gıda Örgütü'nün, bütüm bu kurum ve kuruluşların, Avrupa Birliği'nin, NATO'nun, hiç birisinin bir fonksiyon icra edemediği bir küresel belanın karşısında adım atamadığı görülmüştür" dedi. 

YENİ BİR KÜRESEL SİSTEM KURULACAK

Kurtulmuş, bütün Dünya'nın Koronavirüs salgınından kurtulur kurtulmaz yeni bir küresel sistemin altyapısı hazırlıklarına başlayacağını belirterek, "İnsanoğlu buna kafa yoracak. Mevcut düzenin bütün kurum ve kuruluşları bir şekilde değişeceği gibi esas itibariyle uluslararası sistemi kuran paradigma değişecek. Bunun için de bizim öteden beri söylediğimiz 'Yeni Bir Dünya Sistemi' adil ve hakkaniyete dayalı bir yeni dünya sisteminin kurulabilmesi için 'Dünya 5'ten Büyüktür' sloganıyla dile getirmiş olduğumuz o çabayı, Türkiye olarak çok daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağımızbir çalışmanın içerisine girmek mecburiyetimiz var" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim