ANKARA - HDP TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, TBMM Genel Kurulu'nun dünkü birleşiminde, çeşitli iddialarla suçlanan 4 eski bakanla ilgili önergelerin görüşüldüğünü belirterek, önergelerin görüşülmesi sırasında Meclis Televizyonu'nun yayın yapmamasını eleştirdi. Kürkçü, eski bakanların, önlerine konulmuş kağıtları okuyarak hiçbir gerçeği cesaretle haykıramadıklarını söyledi. 

"ULUDERE KOMİSYONU GİBİ OLACAK"

Ertuğrul Kürkçü, "Dokunulmazlıkları kaldırılıp acaba yargının önüne gönderilecekler mi gönderilmeyecekler mi? İddiaya girebilirim, AK Parti'nin çoğunlukta olduğu bütün Meclis Komisyonları nasıl çalışacaksa öyle çalışacaktır. Kurulan bu Meclis Soruşturma Komisyonu'nun akıbeti, Uludere olayı ile ilgili kurulan komisyon gibi olacaktır. Komisyon ilk toplantısını kimbilir ne zaman yapacaktır? Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra hüküm vermek durumunda kalacaktır, o zamana kadar kim öle kim kala" diye konuştu. 

"BASIN MENSUPLARINI DA ELEŞTİRDİ"

HDP'nin, AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından ifade özgürlüğünün ne kadar sınırlandığının farkında olduğunu ifade eden Kürkçü, "Burada medya çalışanlarına da görev düşüyor. Eğer gazeteciler, medya patronlarının baskısı altında sendikalarını terketmeselerdi, editoryal bağımsızlıklarını savunsalardı, onlara bunları yapabilirler miydi?" diye sordu. 

Başbakan Erdoğan'ı da eleştiren HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Sabah kalkıyoruz Cumhurbaşkanlığı, akşam yatıyoruz Cumhurbaşkanlığı. Çünkü Tayyip Erdoğan kendisini, ailesini ve yolsuzluk arkadaşlarını yargı kıskacından kurtarmak için iktidarın tamamına sahip olmak istiyor" diye konuştu. İktidarın daraltılmış bölge tartışmaları ile halkı oyalayarak yüzde 10 seçim barajı ile devam edilmesini istediğini kaydederek, "Yüzde 10 seçim barajı, basın yasakları ve yüzleşme ayıpları gibi Türkiye'nin ayıbı olarak, halka karşı doğrultulmuş bir kılıç olarak, bizim tarafımızdan kırılacağı günü bekliyor" sözlerini sarfetti. 

"YSK, ERDOĞAN'IN AĞZINDAN ÇIKACAK LAFA BAKIYOR" 

Cumhurbaşkanlığı seçimine 1.5 ay kadar zaman kalmasına rağmen seçimin nasıl yapılacağının belli olmadığını, YSK'nın açıklama yapmadığını savunan Kürkçü, "Çünkü YSK, Tayyip Erdoğan'ın ağzından çıkacak lafa bakıyor" dedi. 
Editör: TE Bilisim