İSTANBUL - Aynı zamanda Ordulu olan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi'nin Aralık ayı ilk Meclis Toplantısı sonunda yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı seçildiği tarihten itibaren bugüne kadar gelinen süreci tanıma ve tanışma dönemi olarak adlandırdı. Bundan sonraki süreçlerde de kaynaşmanın yanı sıra projeleri bir bir hayata geçireceklerini söyledi.

Beşiktaş Belediyesi'nin 2015 yılı bütçesinin çok kısıtlı olduğunu belirten Başkan Hazinedar, Belediye'nin gelirlerini arttırıcı çalışmalara öncelik vereceklerini söyledi. Özellikle ilk sıraya usulsüz işgal ve kamusal alan tecavüzlerine karşı etkin ve kararlı bir mücadeleyi koyduklarını belirten Hazinedar, "En önemli hedefimiz gelirlerin artışıdır. Bunların en önemlisi sokakların namusudur. Sokakların namusunu temizleyeceğiz ve önemli işler yapacağız. Bunlardan bir tanesi tecavüzlerdir, işgallerdir. Bunlarla ilgili gerekli alt yapıyı kurduk. Sokaklardaki tecavüzü bir hak olmaktan çıkaracak, milletin hizmetine girecek şekilde çalışacağız. İşgal edenlere, tecavüz edenlere gerekli uyarıları göndereceğiz. Ödeyen öder, ödemezse o tecavüze son verir. Bunu milletin hakkını korumak için yapıyoruz. Sokak işgallerini veya tecavüzlerini görmezden gelmenin birinden rüşvet almak yada vermekten hiçbir farkı yoktur. İşgal dediğimiz şey sadece parasal birşey de değildir. Ahlaki, vicdani bir sorundur. Dünya'nın her yerinde bu böyledir. Şehrin malı, milletin malıdır. Dünya ülkelerinde şehrin malını birilerine peşkeş çekmiyorlar, ama bizde sistem tamamen peşkeş çekme üzerine. Buna son vereceğiz. Biz illa da para alalım demiyoruz, o parayı ödemek istemiyorsa kaldırsın. Meydanların, şehrin en güzel yerlerinde işgaller var. Milletin hakkını savunmak için yeknesak bir dil kullanalım, yeknasak bir tavır alalım" diye konuştu. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, bundan sonra Beşiktaş Belediyesi olarak yapacakları hür türlü çalışmaları başta Kent Konseyi olmak üzere, Kadın Konseyi ve Gençlik Konseyi ile görüşerek yapacaklarının da altını çizdi. 

Başkan Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi olarak en önemli ve en büyük projelerinin ise Türkiye'nin en güzel meydanı olacak olan Beşiktaş Meydan Projesi olduğunu sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim