Yaklaşık 1 hafta önce rahatsızlanan ve Trabzon'da özel bir hastanede tedavi altına alınan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, yapılan COVID-19 testinde sonuçların pozitif çıkması üzekine Trabzom Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Yoğun bakımda tedavi altına alınan 73 yaşındaki Haydar Baş'ın tedavisinin iyi gittiği açıklanmasına rağmen sabah saatlerinde acı haber kamuoyu ile paylaşıldı. Haydar Baş, Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmadı. Haydar Baş'ın cenazesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi cenaze ekipleri tarafından alınarak aile kabristanlığına defnedilmek üzere Akçaabat'a götürüldü.

Haydar Baş Trabzon Akçaabat'lıydı. 1947 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. 1970 yılında Erciyes Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu. Lisansüstü eğitimi ve doktorasını ise Bakü Devlet Üniversitesi'nde tamamladı. Aynı üniversitede çalışmaya başlayan Baş, akademik çalışmalarına devam ederek Profesörlük unvanını da aynı üniversiteden aldı. Türkiye'de 'İş-Aş Haydar Baş' sloganıyla tanınan Haydar Baş, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı'ydı. 

Editör: TE Bilisim