İSTANBUL(BEŞİKTAŞ) - Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Beşiktaş Belediyesi'nin İstanbul'daki Ordulular onuruna verdiği iftar yemeğinde konuştu. 

"HAZİNEDAR ÇİFTİNE TEŞEKKÜR ETTİ"

Sözlerine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar'a teşekkür ederek başlayan Günay, "İstanbul'da yaşayan Ordululara verilebilecek en güzel armağanı verdiler. Biz de İdris Bey'le birlikte bu güzel armağının bir ucundan tutmak için kalktık Ankara'dan geldik. Allah daha güzel toplantılarda daha büyük, daha görkemli toplantılarda bir araya gelmemezi hepimize nasip etsin. Buna ihtiyacımız var." diye konuştu.

"CHP GENEL MERKEZİ'NE TEŞEKKÜR ETTİ"

Bağımsız İzmir Milletvekili ve Kültür Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben burada Murat Hazinedar kardeşimi 500 bin Ordulunun temsilcisi olarak İstanbul'da Beşiktaş gibi bir ilçede seçtiğiniz için size, İstanbul'da Ordulu olan olmayan bütün İstanbullulara çok teşekkür ediyorum ama 500 bin Orduluyu temsilen sadece Çekmeköy'de ve sadece Beşiktaş'ta 2 Ordulu kardeşimizi aday göstermekte büyük katkısı olan Sarıgül kardeşime de teşekkür ediyorum. Onların siyasi partisinin İstanbul İl Başkanlığı'na ve bu hemşehri topluluğuna bu güzel sıfatları layık gören Genel Merkezlerine de teşekkür etmek istiyorum."

"ORDULULAR TÜRKİYE'NİN MAYASIDIR, ÇİMENTOSUDUR" 

"Aslında Ordulular özelde, genelde Karadenizliler, Türkiye'nin mayasıdır, Türkiye'nin çimentosudur. Türkiye'nin zor coğrafyasında zor şartları paylaşmışlardır ama asla ayrımcılık yapmamışlardır. Asla başkasının ekmeğine göz koymamışlardır, asla bulundukları yerde yedikleri ekmeğe ihanet etmemişlerdir. Hem sılayı düşünmüşlerdir, hem bulundukları yeri kendilerine vatan edinmişlerdir. O yüzden İstanbul'da okumuş bir evladını İstanbul'un önemli bir yöresinde göreve getirmek, İstanbul'un hemşehri bilincini arttırmak açısından çok önemli bir karardır. Bu karar için sizi kutluyorum ve teşekkür ediyorum Sayın Başkanım." 

"İSTANBUL'U RANT HIRSINA MAHKUM ETTİRENİN YAKASINA YAPIŞACAĞIZ"

"İstanbul deyince Fatih birincidir. Çünkü hem Bizansın, hem Osmanlı'nın payitaht merkezidir. Pera karşısında ticaret merkezidir. Beşiktaş da, son dönem Osmanlı'nın bütün imparatorluk simgelerinin bulunduğu çok önemli bir merkezdir. Türkiye'nin, Dünya'nın çok önemli varlıkları. Geçmiş yıllarda ne yazık ki, İstanbul'un bu varlıklarına gereken sevgi ve saygı gösterilmedi. Buna çeşitli dönemlerde itiraz ettiğimizi biliyorsunuz. Kimki İstanbul'un tarihini doğasını, özenle korumamıştır, onu rant hırsına mahkum ettirmiştir. Bugün de, yarın da, bu dünyada, öbür dünyada, onun yakasına sonuna kadar yapışmaya çalışacağız."
Editör: TE Bilisim